Antena Meniu Search
x

România, zguiduită de trei CUTREMURE în numai câteva ore! Ce spun specialiştii despre seismele tot mai dese

România a fost zguduită de trei cutremure în numai câteva ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţionale pentru Fizica Pământului. Primul seism a fost înregistrat ieri, în jurul prânzului, şi a avut o intensitate de 3,6 grade pe scara Richter.

România a fost zguduită de trei cutremure în numai câteva ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţionale pentru Fizica Pământului.

Primul seism a fost înregistrat ieri, în jurul prânzului, şi a avut o intensitate de 3,6 grade pe scara Richter.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.28, un alt cutremur a fost înregistrat de INFP. Acesta a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter şi s-a produs în zona Vrancea.

Cel de-al treilea cutremur, de aceeaşi intensitate, a fost înregistrat la ora 07.05. Epicentrele cutremurelor de astăzi a ufost localizate în apropierea comunelor Reghiu şi Comandău.

Potrivit directorului INFP, Constantin Ionescu, cutremurele înregistrate în zona Vrancea sunt normale şi nu reprezintă o alertă.

De cealaltă parte, directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a precizat că din analizele şi cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040 sau în perioada 2077 - 2078. În schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, susţine că nu se pot face astfel de estimări, dar afirmă că seismele înregistrate în ultimele zile sunt normale pentru zona Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » România, zguiduită de trei CUTREMURE în numai câteva ore! Ce spun specialiştii despre seismele tot mai dese