Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii au cheltuit 6 miliarde de euro pe vacanțe, în doar primele opt luni ale acestui an. În ce ţări s-au dus sume record

Vacanţe de toţi banii! Aproape şase miliarde de euro au cheltuit românii pe concedii în primele opt luni din acest an. 

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 20:05

Românii au dat mai mulţi bani ca niciodată pe călătorii, potrivit datelor de la Banca Naţională. 5 miliarde 900 de milioane de euro au costat cazarea, serviciile și biletele de intrare în atracții turistice doar în primele 8 luni. 

În cele trei luni de vară, turiştii români au cheltuit două miliarde 600 de milioane de euro

În acest ritm, totalul ar putea urca spre nouă miliarde de euro anul acesta, cu 500 de milioane mai mult decât în 2023. Pentru comparaţie, în 2019, an etalon pentru turismul local şi mondial, românii au lăsat în străinătate peste cinci miliarde de euro. Este adevărat, însă, şi preţurile au crescut de atunci.

Vezi și

În cele trei luni de vară, turiştii români au cheltuit două miliarde 600 de milioane de euro. Cam la fel ca anul trecut, semn că tot mai mulţi călătoresc în extrasezon, când vânează oferte, mai ales la biletele de avion pentru city-break-uri.

În topul destinaţiilor, pe primul loc este bella Italia, urmată de Grecia, Turcia, Anglia şi Spania. Mulţi au plecat în vacanţă şi în Tunisia şi Albania, care devin tot mai populare datorită preţurilor mai mici.

Problema este că în timp ce noi lăsăm miliarde în alte ţări, în România intră mult mai puţini bani. Doar 600 de milioane de euro în primele şase luni. Statistica spune că un turist străin a cheltuit la noi, în medie, puţin peste 3.000 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Românii au cheltuit 6 miliarde de euro pe vacanțe, în doar primele opt luni ale acestui an. În ce ţări s-au dus sume record