Antena Meniu Search
x

Video Românii fug din Grecia ca să scape de carantină. Mulţi declară că vin de fapt din Bulgaria: "N-are cum să te verifice. Aici mergi la ghici"

Vacanţe scurtate de teama carantinei. Mulţi dintre românii plecaţi în Grecia au ales să revină în ţară mai devreme decât era programat pentru că nu s-au vaccinat. Chiar şi cu test PCR negativ, adulţii nevaccinaţi intră în carantină la întoarcerea în România. Aşa că azi a fost agitaţie în vamă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 31.07.2021, 19:33

Vezi și

La intrarea în ţară, prin Giurgiu, coada de maşini cu numere româneşti se întindea pe un kilometru. Cu nervii praf, oamenii au început să se certe care să treacă primul: "Mai e o bandă pe partea aia. Lasă că mă duc eu. Stai aici că mă duc eu!". La miezul nopţii, Grecia intră pe lista roşie. Doar vaccinaţii și cei care au trecut prin boală sunt scutiţi de carantină la sosirea în România. Aşa că mulţi s-au văzut obligaţi să-şi întrerupă vacanţele şi să se întoarcă mai repede, ca să nu ajungă în carantină.

Cum carantina nu se aplică şi celor care vin din Bulgaria, nu puţini au fost cei care au evitat să recunoască de unde vin de fapt. Iar pentru că nu există o bază de date cu istoricul călătoriilor, poliţiştii de frontieră nu au cum să-i verifice, decât dacă le cer confirmarea rezervării făcute pe mail. "Ei, majoritatea vin din Grecia. Şi eu puteam să spun: 'De unde vii? Din Bulgaria'. N-are cum să te verifice. Aici mergi la ghici", spune un şofer de autocar.

"Apelăm la buna credinţă pe care toate persoanele trebuie să o aibă pentru că, în definitiv este vorba despre conştientizarea noastră", a declarat Roxana Popazu, de la Poliţia de Frontieră Giurgiu. Grecia măreşte astfel lista ţărilor preferate de români care intră în zona roşie. Persoanele nevaccinate sunt obligate la sosirea în ţară să stea două săptămâni în carantină. Sunt scutiţi copiii până la vârsta de 6 ani, dar şi cei între 6-16 ani cu condiţie să aibă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Pe de altă parte, intrarea Greciei în zona roşie nu-i sperie pe românii vaccinaţi. Imaginile primite pe Fii Observator arată aglomeraţia de la Vama Kulata, la intrarea în Grecia prin Bulgaria. Cozi uriaşe au fost şi în Vama Nădlac, iar timpul de aşteptare a urcat la 4 ore. 5000 de oameni au trecut în ultimele 24 de ore pe acolo. Cei mai mulţi merg la ştrandurile din Ungaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Românii fug din Grecia ca să scape de carantină. Mulţi declară că vin de fapt din Bulgaria: "N-are cum să te verifice. Aici mergi la ghici"