Antena Meniu Search
x

Rudele unui pacient decedat de coronavirus au luat cu asalt Institutul Marius Nasta

Moartea unui pacient de Covid a declanşat teroarea la Institutul Marius Nasta. Rudele îndurerate au asediat Secţia de Terapie Intensivă şi au început să bată cu pumnii în geamuri. De frică, medicii s-au baricadat şi au aşteptat să fie salvaţi de poliţişti. O asistentă a fost sunată şi ameninţată să modifice cauza morţii, altfel va avea de suferit. 

de Redactia Observator

la 02.10.2020, 22:10

Vezi și
  • Rudele intenționau să ia acasă trupul neînsuflețit al victimei.

Era ora 21 şi 30 de minute. 15-20 de persoane au intrat aici, în curtea institutului, au trecut de pază, au mers câteva sute de metri şi au ajuns în dreptul Pavilionului 2. De altfel, în această clădire este şi secţia Covid. Au încercat aceste uşi şi au bătut în geamuri. Personalul s-a speriat, medicii şi asistentele s-au baricadat înăuntru. 

Furia oamenilor s-a declanşat după ce ruda lor, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Teleroman, s-a stins din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus. Omul a murit după şase zile, la Terapie Intensivă. Avea obezitate morbidă, un factor de risc important care poate duce la o infecţie severă. 

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Medicii din Terapie Intensivă au menţinut permanent legătura cu familia. Respectul între personalul medical, aparţinători şi pacienţi trebuie să primeze, trecem printr-o perioadă dificilă, înţelegem durerea persoanelor care trec prin această afecţiune.

Firma de pază şi un echipaj al Poliţiei au intervenit imediat. O persoană a fost amendată cu 1.000 de lei. 

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: De asemenea, li s-a atras atenţia persoanelor prezente să respecte legislaţia în vigoare privind ridicarea trupurilor neînsufleţite. 

Agresiunile împotriva medicilor sunt pedepsite şi cu închisoarea. Lovirea este pedepsită de la șase luni la trei ani, iar ameninţarea, de la șase luni la doi ani.

Astăzi, ofiţerii Poliţiei Capitalei au deschis un dosar pentru ameninţare, după ce unul dintre bărbaţii care a fost prezent seara trecută la Institutul Marius Nasta a sunat o asistentă medicală şi i-a spus că va veni peste ea acasă dacă în fişa pacientului decedat, la cauza morţii, nu va trece infarct în loc de Covid. 

S-a gândit probabil că, în acest fel, procedurile cu înmormântarea vor fi mult simplificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Rudele unui pacient decedat de coronavirus au luat cu asalt Institutul Marius Nasta