Antena Meniu Search
x

Video Rusalii 2024. Tradiţii şi superstitii de Rusalii şi Sânziene: ce semnifică ramura de tei şi de ce se pune la orice intrare sau poartă

Rusalii 2024. Românii sărbătoresc azi Rusaliile, sau Pogorârea Duhului Sfânt. Vorbim despre una dintre cele mai vechi sărbători creştine. În aceste zile, pentru a alunga spiritele rele, oamenii respectă cu sfinţenie câteva tradiţii.

de Angela Bertea

la 23.06.2024 , 15:05

Astăzi, 23 iunie, este o sărbătoare importantă pentru credincioşi. Mulţi au ales să îşi înceapă ziua în biserică, participând la slujbe. Tot astăzi, în biserici, s-a săvărşit şi slujba de sfinţire a ramurilor de tei. Acestea au fost apoi împărţite credincioşilor care le-au dus acasă şi le-au aşezat fie la poartă, la uşi sau la icoane. În popor se crede că aceste ramuri de tei alungă spiritele rele şi aduc prosperitate şi sănătate.

Rusalii 2024. Tradiţii şi obiceiuri

În acest an, Sărbătoarea Rusaliilor coincide cu ajunul Sânzienelor, o zi în care în multe regiuni ale ţării se cunosc plante medicinale. Fetele de mărit culeg flori pe care le vor la noapte sub pernă pentru a-şi visa iubitul.

Vezi și

Fiind zi de sărbătoare nu se lucrează, nu se spală şi nu se coase. În credinţa populară se spune că cei care încălcau aceste reguli erau drastic pedepsiţi de iele, nişte creaturi magice. Pentru sărbătoare Rusaliilor, gospodinele pregătesc bucate ales.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Rusalii 2024. Tradiţii şi superstitii de Rusalii şi Sânziene: ce semnifică ramura de tei şi de ce se pune la orice intrare sau poartă