Antena Meniu Search
x

Sanda Weigl revine la Bucuresti

Politica a indepartat-o de ţara, muzica o readuce mereu acasa! Cu vocea ei a cucerit inimile americanilor si cu folclorul romanesc i-a fermecat. Sanda Weigl, o artista de exceptie, va canta "de inima albastra" bucurestenilor pe 11 si 12 iunie, la Sala Arcub, din Capitala

Asa s-au intalnit, intr-o clipa, doua generatii. Maria Tanase si Sanda Weigl. Sanda canta muzica Mariei Tanase de cand se stie. "Mama mi-a spus cand am avut doi ani am stiut primul cantec de la inceput pana la sfarsit. Tata lucra la universitate, era profesor si m-a luat cu el la universitate, acolo m-a pus pe o banca si am cantat. Asa am inceput".

La 13 ani, pleaca impreuna cu familia in Germania de Est. In 1968, intra intr-un grup de activisti si lupta public impotriva invadarii Cehoslovaciei. Este arestata si condamnata la inchisoare pentru „actiuni impotriva statului". Trei ani mai tarziu este expulzata in Germania de Vest. De acolo, ia calea Americii, in 1992, care-i devine a doua casa. "As putea sa spun acum ca sunt new york-eza, chiar asa si zice lumea, dar spiritul mi-a ramas acelasi".

Desi este la mii de km distanta de Romania, inima ei este tot acasa. "Locul unde te-ai nascut si ai crescut ramane cel mai important loc in viata", a explicat aceasta. Tot aici gaseste si inspiratia.

Vezi și

Sanda Weigl va canta, impreuna cu Alexander Balanescu, pe 11 si 12 iunie, de la ora 20.00, la ArCuB, in Capitala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Sanda Weigl revine la Bucuresti