Antena Meniu Search
x

Șase turiști blocați în Bucegi pe un traseu neschiabil. Jandarmii montani încearcă să îi salveze

Şse turişti care au ales un traseu nedeschis schiorilor în Masivul Bucegi sunt blocaţi, între cota 1500 şi cota 2000, ei sunând la 112.

Șapte turiști au rămas blocați pe un traseu neschiabil din Bucegi - Observator

Şase turişti care au ales un traseu nedeschis schiorilor în Masivul Bucegi sunt blocaţi între cota 1500 şi cota 2000, ei sunând la 112 după ce au constatat că nu mai pot înainta prin stratul de zăpadă care ajunge la aproape 2 metri. Echipe de jandarmi montani intervin şi încearcă să-i recupereze, acţiunea fiind una extrem de riscantă, în condiţiile în care turiştii pot fi coborâţi doar pe coardă de alpinism.

Actualizare ora 21.40: O echipă de jandarmi montani a reușit să îi găsească pe turiștii blocați în Valea Peleșului, la cota 1400. Jandarmii montani au declanșat deja operațiunea de coborâre a turiștilor. Drumul e însă dificil din cauza zăpezii.

Au apărut și primele imagini de la operațiunea de salvare a turiștilor. Informațiile inițiale indicau că ar fi vorba despre 7 turiști blocați. Ei au cerut ajutorul salvatorilor în jurul orei 15.13.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Prahova, jandarmii montani au intervenit în cadrul mai multor acţiuni pentru recuperarea a şase persoane care au pornit de la cota 2000 pe schiuri pe un traseu neschiabil şi care au rămas blocaţi la 1500 de metri altitudine.

Primul apel la 112 a venit din partea unui bărbat din Bucureşti care a pornit singur pe schiuri de la cota 2000, dar nu a ales niciun dintre pârtiile omologate din Valea Dorului sau Valea Soarelui şi a coborât pe canionul Peleş, unde a rămas blocat.

Concomitent, în aceeaşi zonă, folosită de schiorii cu experienţă, au rămas blocaţi alţi şase turişti. 

Zece jandarmi montani intervin în sprijinul celor şase, acţiunea fiind una extrem de dificilă, în condiţiile în care în zonă terenul este stâncos, stratul de zăpadă are între 1,5 şi 1,7 metri şi există risc de producere a avalanşelor.

Şeful IJJ Prahova, colonelul Mihai Coman, a declarat pentru News.ro că jandarmii montani vor încerca să-i coboare în rapel pe coardă de alpinism pe şase dintre turişti, în condiţiile în care aceştia se află practic pe o stâncă extrem de abruptă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șase turiști blocați în Bucegi pe un traseu neschiabil. Jandarmii montani încearcă să îi salveze