Antena Meniu Search
x

Şase percheziţii în Argeş, Bucureşti şi Ilfov, în două dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat de firmele anchetate

Poliţiştii şi procurorii argeşeni au făcut, joi, şase percheziţii, în judeţele Argeş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, în două dosare penale privind persoane juridice suspectate că nu au făcut plata contribuţiilor şi asigurărilor sociale pentru angajaţi. Prejudiciul calculat în cele două dosare este de 170.000 de lei.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 11:34

- Shutterstock (scop ilustrativ)

”În cele două dosare penale, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, conform art. 6¹ din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că cele două societăţi ar fi reţinut, fără a plăti, sau ar fi încasat, fără a plăti, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, impozitele şi/sau contribuţiile cu reţinere la sursă pentru angajaţi, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului. Prejudiciul cauzat, ca urmare a neplăţii, este de aproape 170.000 de lei”, transmite, joi, Poliţia Judeţeană Argeş.

Percheziţii în Bucureşti, Argeş şi llfov

În unul dintre dosare, anchetatorii au stabilit că în perioada mai 2022 – martie 2023, o firmă cu sediul în judeţul Argeş, a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 81.345 de lei, reprezentând contribuţia asigurărilor sociale pentru construcţii/sector agricol/industria alimentară.

Faptele cercetate în al doilea dosar s-au petrecut tot în perioada mai 2022 – martie 2023, relatează news.ro”O altă firmă, cu sediul actual în municipiul Bucureşti, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 86.459 de lei, compusă din 5.055 de lei – impozit pe veniturile din salarii, 50.000 de lei – impozit pe dividende, 22.434 de lei – contribuţia asigurărilor sociale şi 8.970 de lei – contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, precizează sursa citată.

Anchetatorii au mandate pe numele a două persoane care vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Şase percheziţii în Argeş, Bucureşti şi Ilfov, în două dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat de firmele anchetate