Antena Meniu Search
x

Şase persoane prinse când încercau să introducă ilegal în România peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Cinci ucraineni şi un român au fost prinşi când încercau să introducă ilegal în România peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 14:47

Pachetele cu ţigări de contrabandă au fost confiscate
Pachetele cu ţigări de contrabandă au fost confiscate - Poliţia de Frontieră
  • S-a deschis dosar penal în cazul persoanelor bănuite de implicare în contrabanda cu ţigări.

Incidentul s-a petrecut în zona localităţii Cămârzana, din judeţul Satu Mare, în apropiere de graniţa cu Ucraina. Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au efectuat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, poliţiştii români de frontieră au surprins mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi transportau colete voluminoase. S-au efectuat somaţii verbale către persoanele respective, moment în care acestea au abandonat coletele cu ţigări şi au luat-o la fugă.

În urma acţiunii a fost identificată şi reţinută o persoană cetăţean român, iar poliţiştii români de frontieră au sesizat autorităţile ucrainene care au precizat că au reţinut, în acelaşi caz, cinci ucraineni bănuiţi de implicare în activitatea infracţională.

Dosar penal în cazul persoanelor bănuite de implicare în contrabanda cu ţigări

S-a stabilit că cele şase persoane transportau 15.790 de pachete cu ţigări de contrabandă, valoarea mărfii fiind evaluată la circa 185.000 de lei.

Ţigările de contrabandă au fost confiscate şi s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, se fac verificări pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Şase persoane prinse când încercau să introducă ilegal în România peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă