Antena Meniu Search
x

Video Sătui să stea în trafic pe DN1, mai mulți șoferi au pus de-o masă câmpenească la marginea drumului: "Faci o viaţă până acasă!"

A început lungul drum spre casă cu ore pierdute în coloane interminabile. Valea Prahovei a devenit o uriaşă parcare, iar turiştii care au luat trenul sau au plecat cu noptea în cap s-au felicitat pentru alegere. Dintre cei care au rămas captivi în trafic, unii au ales să vadă partea plină a paharului. S-au dat jos din maşini şi au încins o masă câmpenească la marginea DN1. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.01.2024, 20:29

Vezi și

"Faci o viaţă până acasă!". Încet, foarte încet sau neclintiţi. Este ritmul în care turiştii de pe Valea Prahovei s-au întors acasă din vacanţa de Revelion. Pe Drumul Naţional 1 s-a circulat bară la bară întreaga zi. Ora 11 şi 30 de minute. La intrarea în judeţul Prahova, primul ambuteiaj. 

  • Andreea Petrescu, reporter Observator: Suntem la limita judeţelor Braşov şi Prahova, iar aplicaţia de trafic ne spune că parcurgem distanţa dintre Predeal şi Azuga, un drum de zece kilometri, în o oră şi 25 de minute. 

Două ore mai târziu, maşinile de pe Valea Prahovei se deplasează tot în ritm de melc. Mii de turişti sunt captivi în trafic.

  • Șofer: Am plecat din Braşov la ora 10. Sunt doar la Sinaia. Foarte aglomerat. Mergem bară la bară. 
Pe acelaşi subiect

Cu bateriile încărcate după petrecerile de Anul Nou, oamenii au reuşit să-şi menţină buna dispoziţie. Şi-au asumat că vor pierde ziua în coloană. Alţii au făcut Rai din ce li s-a dat şi au continuat petrecerea. La margine de drum, un grup de turişti a organizat o masă câmpenească. 

  • "Azi noapte la ora 00:00, nu era nici o maşină pe-acolo. Eram câteva maşini pe şosea."
  • "Sinaia-Bucuresti cu trenul, o oră și 15 minute."

Cei mai inspiraţi au fost cei care au pornit la drum cu noaptea în cap

Pe paginile de socializare s-au şi lăudat pentru alegere. Şi calea ferată a fost variantă câştigătoare, în ciuda tradiţionalelor întârzieri. Călătorii au făcut cu mâna din mers şoferilor. 

CFR a suplimentat garniturile cu încă un tren care a circulat de la Braşov la Bucureşti. Doar în Poiana Braşov, au fost peste 20.000 de turişti care au întâmpinat noul an la munte.

  • Andreea Petrescu, reporter Observator: Dacă de la Braşov la Bucureşti facem cu trenul chiar două ore şi jumătate. Astăzi, pe şosea, un şofer parcurge acest traseu în cinci, şase ore. 
  • Șofer: Nu merge trenul la Fundata, că dacă ar fi mers acolo era bine. La Cheile Grădiştei. 

Haos şi blocaje au fost, în special, în zona staţiunilor Predeal, Azuga, Buşteni şi Sinaia

Cei care doar au tranzitat Valea Prahovei au putut alege şi rutele alternative, una prin Târgovişte, cu 60 de kilometri mai lungă, dar mai rapidă, iar alta pe la Săcele-Cheia. Altfel, drumul Braşov-Bucureşti s-a făcut într-un timp dublu faţă de o zi obişnuită.

Mulţi turişti s-au gândit să amâne cât mai mult calvarul aşteptării pe şosele. Oaspeţii din Sovata s-au lăsat cu greu duşi din centrele SPA. Pentru sute de mii de români, azi a fost ultima zi de vacanţa. De mâine, aglomeraţia se mută în marile oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Sătui să stea în trafic pe DN1, mai mulți șoferi au pus de-o masă câmpenească la marginea drumului: "Faci o viaţă până acasă!"