Antena Meniu Search
x

Video Scandal în instanţă cu administratorii barurilor de pe plajă, după controversa licitaţiilor. Au început să le ridice ilegal şi riscă să fie amendaţi

Beach-barurile fac valuri... în instanţă. Administratorii de plaje au dat în judecată Ministerul Mediului pentru că nu-şi pot deschide afacerile, legal şi la timp, în vară. Aşa că ori îşi ridică ilegal barurile pe plajă şi îşi asumă amenzile, ori aşteaptă mult şi bine. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.05.2023, 14:42

Vezi și

În această situaţie s-a ajuns din cauza licitaţiilor care sezonul acesta au fost făcute mult prea târziu, o spun chiar operatorii de plajă. Mulţi declară că s-au trezit anul acesta într-o situaţie pe care nu au mai trăit-o. Pe lângă certificatul de urbanism pe care abia de acum îl pot solicita, mai au nevoie de alte avize din partea unor instituţii pe care teoretic le vor obţine abia în toamnă. 

Prin urmare, unii dintre ei au încept să construiască barurile pe plajă cu riscul ca oricând să fie controlaţi, pentru ca turiştii care vin la mare să nu fie afectaţi. Mulţi preferă chiar să plătească aceste amenzi care pornesc de la 1.500 de lei, dar îşi asumă şi obligativitatea de a demola respectivele baruri în cazul în care li se cere. 

O altă problemă este preţul pe care trebuie să îl plătească pentru spaţiu. Ei spun că taxa a crescut de 5 ori faţă de anul trecut. Cel mai probabil, acest lucru se va reflecta în preţuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scandal în instanţă cu administratorii barurilor de pe plajă, după controversa licitaţiilor. Au început să le ridice ilegal şi riscă să fie amendaţi