Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Se schimbă uniformele de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei Române

MApN a anunţat că uniformele de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei Române se vor schimba, iar primul pas în acest sens a fost deja făcut.

de Redactia Observator

la 19.03.2018 , 18:32

Se schimbă uniformele de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei Române

MApN a anunţat că uniformele de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei Române se vor schimba, iar primul pas în acest sens a fost deja făcut.

Conducerea MApN a anunţat că au fost stabilite criteriile de bază pentru designul noilor uniforme.

"Schimbarea uniformelor de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei României reprezintă un proiect amplu, demarat la începutul lunii august 2017, scopul final fiind realizarea unor modele cu o croială modernă, care să ofere confort şi rezistență la purtare, în conformitate cu standardele actuale şi, în acelaşi timp, să asigure prestanţă şi eleganţă militarilor în interacțiunea cu societatea civilă sau cu militarii altor armate.

Articolul continuă după reclamă

În prima etapă a acestui proiect s-a desfăşurat o analiză aprofundată a istoriei şi a tradiţiei uniformelor Armatei României. Au fost studiate, de asemenea, soluțiile adoptate şi tendințele înregistrate de alte aproape 50 de armate din lume, în ceea ce priveşte uniformele militare. Pe baza concluziilor rezultate în urma etapei de analiză, au fost definite criteriile de bază care vor fi impuse în designul noilor uniforme. Acestea se referă, în principal, la funcționalitate, fiabilitate, rezistență la purtarea îndelungată, gama cromatică, interpretarea elementelor de specificitate pentru diferitele categorii de personal, arme şi specialități militare.

Implementarea criteriilor şi cerinţelor de aspect se realizează de  specialişti ai MApN, până în acest moment fiind produse câteva prototipuri.  După încheierea etapei de evaluare, vor fi realizate mai multe variante de modele de uniforme şi elemente de echipament, pentru diferite categorii de personal şi specialități militare. În baza unei proceduri stabilite, modelele vor fi supuse unor evaluări amănunțite, inclusiv prin testarea efectivă de către militari, care vor putea astfel furniza concluzii şi puncte de vedere ce vor fi avute în vedere la stabilirea opțiunilor finale.

La finalizarea acestui proces, atribuirea contractelor pentru realizarea noilor uniforme se va face în mod transparent, cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice", se arată într-un comunicat al MApN.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Se schimbă uniformele de oraş şi de serviciu ale militarilor Armatei Române