Antena Meniu Search
x
LIVE

Ședință la Prefectura Capitalei, privind măsurile pentru gestionarea valului 5

Grupul de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice de la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19 la nivelul Capitalei.

De Redactia Observator la 17.01.2022, 08:09
Ședință la Prefectura Capitalei, privind măsurile pentru gestionarea valului 5
Ședință la Prefectura Capitalei, privind măsurile pentru gestionarea valului 5 - Profimedia Images

Potrivit Prefecturii Capitalei, grupul este condus de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, fiind format din 17 instituţii publice şi private, printre care Primăria Generală şi cele de sector, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În cadrul întrunirii de la ora 10 se vor discuta soluţiile propuse de instituţiile implicate. Duminică, rata de incidenţă în Capitală era de 5,17 cazuri la mia de locuitori.

Capitala, în scenariul roșu

Capitala a depăşit incidenţa de 5 infectări la mia de locuitori. Suntem deja de câteva zile în scenariul roşu, iar asta înseamnă că au fost reintroduse o serie de măsuri pentru a combate răspândirea coronavirusului. 

Dacă ne uitam la harta întregii ţări, județe precum Suceava, Timiș, Brașov și Ilfov sunt în aceeași situatie de scenariu roșu, iar Clujul a depășit deja pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. Legea in vigoare prevede acum doar regulile pentru scenariul rosu, pe care le respectăm deja cu toții. Masca de protecție și reducerea capacității la 30% pentru restaurante, cinematografe, spectacole sau competiții sportive. În schimb, școlile rămân deschise indiferent de rata incidenței. 

În cazul în care pragul infectărilor crește exponențial, ne putem aștepta ca autoritatile să stabilească noi reguli de funcţionare

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ședință la Prefectura Capitalei, privind măsurile pentru gestionarea valului 5