Antena Meniu Search
x

Video Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad, prins cu mita în frigider. Funcţionarul pusese la "rece" 50.000 de lei, primiţi pentru asfaltarea unui drum

Un frigider plin cu bani pentru asfaltarea unui drum! Asta au găsit procurorii anticorupţie în biroul directorului de la Drumuri şi Poduri Bârlad. Funcţionarul primise mita de 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să asfalteze un drum privat pe bani publici.     

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.01.2024, 14:13

Vezi și

Potrivit anchetatorilor, totul s-ar fi întâmplat în perioada martie - mai 2022. Şeful de la Drumuri şi Poduri din Bârlad ar fi încheiat atunci două conracte, cu un om de afaceri dintr-un alt judeţ, pentru a asfalta aproximativ 1.600 de metri pătraţi de teren. În realitate, însă, s-au asflatat peste 4.000 de metri pătraţi, s-a consumat o cantitate dublă de material pentru aceste servicii. Pentru această afacere, directorul de la Drumuri şi Poduri din Bârlad ar fi cerut nu mai puţin de  100.000 de lei mită, bani pe care i.a şi primit, spun anchetatorii, în două tranşe a câte 50.000 de lei.

Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad a fost arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mită

Prima tranşă ar fi fost ascunsă de către şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad chiar în frigiderul de la biroul său, în timp ce a doua tranşă a fost ascunsă în autoturismul personal. 

Cei de la DNA au făcut percheziţii. Ieri, atât el, cât şi omul de afaceri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar astăzi au ajuns în faţa judecătorilor din Vaslui, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

În urmă cu puţin timp, magistraţii au admis cererea DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad, prins cu mita în frigider. Funcţionarul pusese la "rece" 50.000 de lei, primiţi pentru asfaltarea unui drum