Antena Meniu Search
x

Sfatul unui psihiatru pentru românii de la frontiere: "Fiți cuviincioși, România nu e troaca voastră"

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat imaginile cu românii care încearcă, în număr mare, să intre în țară. Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID, a spus medicul care a avut și un mesaj pentru românii nervoși din cauza procedurilor: fiți cuviincioși.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 07:23

Vama Nădlac
Sfatul unui psihiatru pentru românii de la frontiere: "Fiți cuviincioși, România nu e troaca voastră" - Hepta

Gabriel Diaconu susține că aglomerația de la frontierele României arată că valul Omicron nu poate fi evitat. Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID, avansul Omicron este inevitabil, spune medicul psihiatru care are un mesaj pentru românii nervoși din cauza procedurilor impuse de autorități. 

„Știu că pare nedrept, dar o recomandare aparte trebuie făcută celor care vin din diaspora acasă. Sunt foarte grele sărbătorile în ultimii doi ani. Sunt cu atât mai grele cu cât pretutindeni e pâcla pandemică, și oamenii au nervii întinși la maximum. Nu-mi aduc aminte decât, poate, în anii '90 să întâlnesc persoane atât de furioase, uneori din nimic. Dar fiecare e responsabil pentru sine. De vreme ce veniți să vedeți oameni dragi, și de vreme ce nu i-ați mai văzut de o vreme, dar mai ales pentru că urmează să plecați înapoi în țările voastre adoptive, nu ar fi păcat? Nu ar fi păcat să-i lăsați în urmă bolnavi sau, și mai rău, spitalizați spre, posibil, și deces?”, scrie în mesajul medicului publicat pe Facebook, potrivit mediafax.ro

Medicul psihiatru le recomandă românilor să fie mai civilizaţi

Gabriel Diaconu face și o analiză a situației create la frontierele României.

„E o trăsătură tipică românilor să-și bruftuluiască aleșii, să-și înjure primarii, să-și ia la strămoși polițiștii. Mai ales a celor care-au plecat, de multe ori pe bună dreptate, din România. Nimeni nu zice, fiecare are dreptul la o părere despre țara lui de origine. Dar dacă tot ai ajuns să trăiești într-un loc sensibil mai civilizat, sensibil mai curat, mai respectuos cu semenii, caută să aduci bunele practici cu tine acasă. Că-ți place, că nu-ți place, România nu e nici troaca ta, nici nu-ți datorează nimic. Că vrei tu să ai două săptămâni pe an să te dai mare la ”țăranii” de aici posibil că te ajută să refulezi diverse lucruri, dar aduci probleme, faci probleme și vei lăsa în urmă probleme”, precizează medicul psihiatru.

Nu există sfaturi prețioase aici, doar o recomandare: fii cuviincios, își încheie mesajul Gabriel Diaconu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sfatul unui psihiatru pentru românii de la frontiere: "Fiți cuviincioși, România nu e troaca voastră"