Antena Meniu Search
x

Video Şi-a convins mama, concubina şi surorile să se mărite cu bătrâni, pentru a le fura casele. La doi dintre ei le-ar fi scurtat vieţile apoi

Caz şocant în Capitală: mai mulţi bătrâni au rămas fără case după ce au căzut în plasa unei familii de escroci. Oamenii în vârstă, unii cu probleme fizice si psihice, au fost  obligaţi să se căsătorească. Victimele erau apoi sechestrate, batute si abuzate. Din reţea ar fi făcut parte si doi juristi. Incredibil este ca timp de 6 ani nicio autoritate a statului pe unde bătrânii au trecut cu escrocii, de la starea civilă la notariat, nu a găsit nimic suspect.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 06.12.2023, 19:22

Vezi și

La subsolul unei case, ţinuţi sub cheie, aliniaţi în nişte încăperi cât o debara, dormind pe saltele. Aşa au găsit poliţiştii bătrânii, şase femei şi bărbaţi, cu vârste între 50 şi 73 de ani, care au căzut în plasa escrocilor. Din dorinţa de a intra cât mai repede într-una dintre casele suspecţilor, mascaţii au dat cu berbecul într-o uşă deja deschisă. Membrii grupării sunt ridicaţi direct din pat şi aruncaţi pe burtă, la podea. Ajung apoi, rând pe rând, la secţie pentru audieri.

Ca să-şi convingă victimele să cedeze locuinţele, escrocii ar fi apelat la tortură şi abuzuri

Suspecții sunt toţi din aceeaşi familie, spun anchetatorii: capul reţelei şi cinci femei - mama lui, concubina şi trei surori. Cu toţii își alegeau victimele din rândul persoanelor vulnerabile. Oameni în vârstă, care locuiau singuri, fără moştenitori, și care aveau diverse probleme de sănătate - dizabilităţi fizice sau psihice. Îi vânau ca să pună mâna pe casele, apartamentele şi terenurile pe care victimele le aveau.

Membrii grupării reuşeau să le intre pe sub piele bătrânilor şi să le câştige încrederea. Imediat ce spărgeau gheaţa, sub pretextul unei afecţiuni fulgerătoare, îşi convingeau victimele să se căsătorească. Cel puţin cinci astfel de mariaje s-ar fi încheiat în ultimii şase ani, cel mai recent în august anul acesta. Atunci, capul reţelei, un bărbat de 46 de ani, s-a căsătorit cu o femeie de 72 de ani. Până să fie prinşi, au reuşit să vâmndă două case. În locuinţa suspecţilor, poliţiştii au găsit 22 de mii de euro. Două femei îi ajutau pe escroci, cu sfaturi juridice. Îi învăţau cum să facă procuri, succesiuni sau acte de vânzare cumpărare.

Ca să-şi convingă victimele să cedeze locuinţele, escrocii ar fi apelat la tortură şi abuzuri. Anchetatorii vorbesc de bătăi, jigniri şi ameninţări. Doi dintre bătrâni au fost duşi direct la spitalul Obregia pentru îngrijiri. Alţi patru au ajuns la secţia de poliţia pentru a explica tot coşmarul prin care au trecut. Şi, totuşi, rămân multe întrebări fără răspuns. Cum nimeni, din nicio instituţie a statului, prin faţa căreia au trecut indivizii nu şi-a dat seama că ceva putred este la mijloc cu aceste căsătorii. Ofiţerul de la starea civilă când ajungeau mirii, notariatul când semna actele de vânzare ori asistenţii sociali de la DGASPC, în evidenţa cărora erau bătrânii cu dizabilităţi.

Două dintre dintre victime au murit după ce au intrat pe mâna acestei reţele. Acum, procurorii încearcă să afle dacă nu cumva, prin abuzurile grave, escrocii le au scurtat viaţa pentru a pune mâna mai repede pe casele lor. Cei şase bătrâni salvaţi vor ajunge în grija statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Şi-a convins mama, concubina şi surorile să se mărite cu bătrâni, pentru a le fura casele. La doi dintre ei le-ar fi scurtat vieţile apoi