Antena Meniu Search
x

Și-a găsit moartea în România: Un turist din Polonia a murit în Munții Făgăraș

A venit în România să admire peisajele din țara noastră, dar aici avea să își găsească și sfârșitul. Un turist din Polonia a murit în urma unui stop cardiorespirator. Deși la fața locului s-a deplasat un elicopter SMURD pentru a-i veni în ajutor, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Trupul bărbatului urmează să fie adus pe jos de salvamontiști. 

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 21:08

Și-a găsit moartea în România: Un turist din Polonia a murit în Munții Făgăraș - Imagine de arhivă Salvamont Argeș

Un turist polonez a murit, vineri, în Munții Făgăraș. Deoarece elicopterul SMURD nu are voie să ia decedați la bord, trupul turistului este transportat de salvamontiști până la drumul Transfăgărășan, în vederea preluării de IML.

Cărat pe jos de salvamontiști

„Din păcate victima, cetățean polonez, a decedat. Elicopterul SMURD nu are voie să ia decedați la bord, chiar dacă acea victima moare în timpul acțiunii de salvare (!!!). Așa că elicopterul pur și simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărășan, în vederea preluării de către IML. Urmare acestei măiastre proceduri, rugăm turiștii să aibă grijă să nu se accidenteze în această seară, întrucât atât patrula argeșeană, cât și cea sibiană, sunt în acțiune până la miezul nopții. Mulțumim pentru înțelegere”, transmite Salvamont Argeș, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Și-a găsit moartea în România: Un turist din Polonia a murit în Munții Făgăraș