Antena Meniu Search
x

Și-a trimis soțul la moarte! O femeie aflată pe plaja din Mamaia și-a îndemnat partenerul să salveze fetele, fără să bănuiască o clipă că îl va vedea pentru ultima dată

L-a condamnat la moarte fără să vrea! O femeie aflată pe plaja din Mamaia și văzând încercarea disperată a oamenilor de a le salva pe fetițele care erau pe punctul să se înece, l-a îndemnat pe soțul său să intre în apă și să le salveze pentru că știe să înoate. Nu a bănuit nicio clipă că va fi ultima dată când îl va vedea în viață.

de Monica Palade

la 15.08.2023, 18:34

Bărbatul s-a aflat printre cei patru oameni care au murit înecați în Mamaia, încercând să salveze o fată de 16 ani care a intrat în apă și a fost trasă de curent în largul mării.

„Două sau trei fetițe au fost nesupravegheate, era steagul galben arborat, nu au voie copiii la îmbăiere, părinții au fost neglijenți, au lăsat acele fete să intre în apă. În zona respectivă, turiștii care au observat, ei au fost primii care au observat, unul dintre ei a intervenit să participe la salvare. Încercam să ieșim afară, nu mai eu și ceilalți colegi, am încercat înot să ieșim cu cei pe care încercam să-i scoatem din acea zonă periculoasă, fără ambarcațiune nu s-a putut. Dar cu jetski-urile de intervenție am putut să ieșim să ne apucăm de manevrele de resuscitare. Soția unuia dintre cei care au decedat, ea i-a spus soțului intră în apă și fugi și salvează-i. Ea stând la capul lui, unde noi făceam manevrele de resuscitare, vorbea într-una și spunea că a văzut că fetele nu se descurcă și i-am spus du-te tu, du-te tu ca știi să înoți. Astea sunt vorbele ei”, a povestit Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia, pentru Digi 24.

Lanț uman pentru salvarea fetei

Reamintim că patru oameni şi au găsit sfârşitul în mare, în valuri de câţiva metri. În Mamaia, trei bărbaţi au murit încercând să salveze o fată de 16 ani, luată de curenţi. Turiştii au format un lanţ uman pentru salvarea lor, dar din păcate medicii nu i-au mai putut resuscita. Salvamarii atrag atenţia că urmează alte două zile cu vânt puternic, curenți și valuri iar în sudul litoralul e steag roşu şi nu se poate intra în apă! 

Pe plajă era arborat steagul galben, adică scăldatul este permis doar pentru cei mai buni înotători. Cu toate acestea, deşi erau valuri foarte mari, oamenii s-au aventurat în marea agitată. Unii au reuşit să iasă la limită din marea agitată. O fată de 16 ani a fost însă luată de curenţii puternici şi dusă în larg. Trei bărbaţi au sărit să o salveze. Cum nici ei nu mai reuşeau să iasă la mal, în apă s-a format un uriaş lanţ uman pentru salvarea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Și-a trimis soțul la moarte! O femeie aflată pe plaja din Mamaia și-a îndemnat partenerul să salveze fetele, fără să bănuiască o clipă că îl va vedea pentru ultima dată