Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Simona Halep, suspendată 4 ani după ce a încălcat de două ori regulamentul. Reacţia lui Ilie Năstase

Simona Halep, suspendată pentru o perioadă de patru ani din circuit! Decizia drastică a fost dată în urmă cu scurt timp de Tribunalul Independent! Sancţiunea care ar putea însemna sfârşitul carierei pentru sportiva dublu-campioană a titlului de Grand Slam vine ca urmare a testului pozitiv la Roxadustat de la US Open.

de Bianca Iacob

la 12.09.2023 , 19:21

Simona Halep, suspendată 4 ani după ce a încălcat de două ori regulamentul. Reacţia lui Ilie Năstase
Simona Halep, suspendată 4 ani după ce a încălcat de două ori regulamentul. Reacţia lui Ilie Năstase

Decizia Tribunalului Independent este categorică. Simona Halep mai stă încă trei ani departe de circuit.

Bianca Iacob, reporter Observator: Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, pe care tribunalul l-a creditat pentru perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va dura din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Cazul rămâne supus recursului.

Ilie Năstase: În tenis n-a mai fost nimeni cu patru ani. Decizia este urâtă, este tardivă, că puteai să o judeci după o săptămână, maxim două. Trebuie să ne dea explicaţii, că nu ne-au spus de ce au aşteptat atât.

Articolul continuă după reclamă

Victor Hanescu, jucător profesionist de tenis: Eu cred că e închisă cariera, ce să mai zic. Atâţia ani, e foarte greu. Poate dacă era un an mai era o speranţă să mai revină dar nu cred că mai are energie pentru aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep, suspendată patru ani din circuit

Acum, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping. A fost audiată in iunie, după trei luni rezultatul în baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

Andrei Rădulescu: E un şoc pentru toată lumea, mai ales că Halep s-a apărat tot timpul spunând că n-a consumat nimic. Ea poate ataca această deczie la TASS, dar şansele să scadă sunt cu mai puţin de doi ani de suspendare sunt minime spre zero. În general, la TASS, se taie pedeapsa la jumătate, dacă se hotărăşte că nu a consumat această substanţă, dar după suspendarea primită de patru ani, e greu de crezut că nu s-a găsit nimic în sângele lui Halep.

Sportiva care peste doar câteva zile împlineşte 32 de ani a fost acuzată însă de două încălcări separate ale regulamentului. Prima pentru utilizarea substanței interzise la US Open în 2022. Iar a doua de nereguli în Pașaportul Biologic al sportivei.

Tribunalul independent a analizat aproximativ 8000 de pagini de dovezi științifice și de altă natură de la jucător și ITIA.

Halep are în palmares două titluri de Grand Slam, Roland Garros şi Wimbledon, a fost 64 de sptămâni lider mondial şi a câştigat premii de peste 40 de milioane de dolari din tenis.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Simona Halep, suspendată 4 ani după ce a încălcat de două ori regulamentul. Reacţia lui Ilie Năstase