Antena Meniu Search
x

Situație-limită la Buzău. Pentru că nu mai au paturi, medicii internează adulți cu Covid, în stare gravă, pe locurile ATI pentru copii

Spitalul Judeţean Buzău a ajuns să interneze adulţi bolnavi de coronavirus, în stare gravă, pe locurile ATI pentru copii, întrucât nu mai are paturi disponibile. Peste două sute de pacienţi infectaţi sunt internaţi în unitatea medicală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.10.2021, 12:34

Situație-limită la Buzău. Pentru că nu mai au paturi, medicii internează adulți cu Covid, în stare gravă, pe locurile ATI pentru copii
Situație-limită la Buzău. Pentru că nu mai au paturi, medicii internează adulți cu Covid, în stare gravă, pe locurile ATI pentru copii - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, luni, în unitatea medicală sunt internaţi 200 de pacienţi Covid pozitivi, dintre care 17 sunt la Terapie Intensivă. Din cauza numărului mare al bolnavilor cu forme severe de Covid, conducerea spitalului a decis să interneze bolnavi adulţi şi pe locurile ATI pentru copii, dat fiind că în spitalul de la Buzău nu sunt la acest moment copii afectaţi de Covid atât de tare. 

Alți 26 de bolnavi așteaptă în UPU un pat liber pe secția Covid

Astfel, sunt la ATI adulţi 14 bolnavi, toate paturile fiind ocupate, iar alţi 3 sunt internaţi pe locurile ATI pentru copii. 

Pe de altă parte, 26 de bolnavi sunt în Unitatea de Primiri Urgenţe şi aşteaptă de mai multe ore să se elibereze un loc pentru a fi internaţi într-o secţie Covid, scrie news.ro.

Pe acelaşi subiect

Unii dintre ei aşteaptă în UPU încă din cursul nopţii trecute. 

Bilanț coronavirus la Buzău - 25 octombrie

La Buzău, sunt raportate luni 113 cazuri de Covid şi 14 decese la persoane cu vârste cuprinse între 51 şi 81 de ani, unele dintre victimele coronavirusului neavând alte afecţiuni. 

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică a raportat luni cel mai mare număr de vaccinări de la debutul pandemiei. 

Ziua trecută, s-au vaccinat la Buzău 2.494 de persoane cu prima doză şi 120 cu a doua doză, în majoritatea centrelor înregistrându-se aglomeraţie. 

La nivelul acestui judeţ, sunt vaccinate cu o doză 106.617 persoane în timp ce total persoane vaccinate cu ambele doze sunt raportate 76.799 de buzoieni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Situație-limită la Buzău. Pentru că nu mai au paturi, medicii internează adulți cu Covid, în stare gravă, pe locurile ATI pentru copii