Antena Meniu Search
x

Șofer de TIR întors din Danemarca, stă singur izolat în mașină, la marginea comunei. Soția lui trebuie să nască

Un șofer de TIR întors din Danemarca e izolat în mașină, la marginea comunei, în Călărași. Soția lui trebuie să nască și bărbatul se teme să nu îi oblige pe toți din familie să stea izolați în casă 14 zile.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 19.03.2020, 15:54

Șofer de TIR
Șofer de TIR întors din Danemarca, stă singur izolat în mașină, la marginea comunei. Soția lui trebuie să nască - Libertatea
  • Patru șoferi români de TIR au fost lăsați pe drumuri de patron, în Danemarca.
  • Unul dintre ei nu poate merge acasă, că să nu o izoleze pe soția sa, însărcinată.

Un șofer de TIR întors din Danemarca e izolat în mașină, la marginea comunei, în Călărași. Soția lui trebuie să nască și bărbatul se teme să nu îi oblige pe toți din familie să stea izolați în casă 14 zile.

Patru șoferi români de TIR acuză patronul firmei care i-a angajat că i-a lăsat baltă în Danemarca și nici nu le-a plătit salariile și diurnele, cei trei având de încasat, așa cum susțin, împreună, 11.000 de euro. Mai mult, cei trei au fost nevoiți să se întoarcă cum au putut din Danemarca, iar situația lor e dramatică.

Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstirea, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate, scrie Libertatea

După ce au alertat Ambasadele României de la Copenhaga și de la Stockholm și au amenințat că vor merge și la poliție, cei patru au beneficiat, totuși, de bilete cumpărate de patron și au ajuns miercuri noaptea în țară, cu un zbor de la Billund la Cluj-Napoca. Numai că s-au trezit cu cardurile de motorină blocate de firmă și au fost nevoiți să se împrumute pentru a-și plăti drumul de la Kolding la aeroport și de la Cluj-Napoca acasă. 

Pe acelaşi subiect

În plus, deși nu au simptome, la intrarea pe teritoriul României au fost nevoiți să semneze documente că se autoizolează voluntar pentru 14 zile. Marcel Vela, ministrul de interne, declarase marți că șoferii de TIR care vin din ”zone roșii” scapă de carantină dacă nu au simptome. 

”Am ajuns cu bine la Cluj-Napoca. La aeroport ne-au pus să semnăm niște acte pe propria răspundere, cum că stăm 14 zile în carantină, acasă,. din cauza pandemiei de coronavirus. Danemarca e considerată zonă de risc, așa am înțeles, însă noi nu aveam simptome”, a transmis Ionuț Lazăr joi, în jurul orei 2.00 dimineața.

"Până la urmă, am găsit un prieten. A venit și ne-a luat pe datorie. Am ajuns la Mânăstirea, în Călărași, la ora 9.00. Suntem distruși, acum trebuie să stăm și în carantină. Avem promisiunea că vom încasa banii până pe 30 martie. Să vedem.", a fost următorul mesaj transmis de șofer sursei citate.

Ionuț Lazăre șoferul care are de primit cei mai mulți bani de la firmă, 3.300 de euro. El nu a ajuns însă acasă, să își vadă soția însărcinată.: "Problema e că eu nu am unde merge. Dacă merg acasă, îmi izolează toată familia. Sunt în mașină, în afara localității, pe marginea drumului. O să sun medicul de familie, să merg să fac testul sau să mă îndrume către un loc unde se poate face.", a mai spus Ionuț, a cărui soție e gravidă și e programată să nască peste trei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Evenimente » Șofer de TIR întors din Danemarca, stă singur izolat în mașină, la marginea comunei. Soția lui trebuie să nască