Antena Meniu Search
x

Video Şoricică şi Joe Stoica, şefii din poliţie care ar fi plănuit să ajute un şofer prins băut. 3.000 de euro costa "reţeta" lor pentru a scăpa

3.000 de euro! Este prețul pe care doi șefi din poliție l-au pus pe viețile șoferilor din trafic. Şi nu vorbim despre oricine. Unul dintre ei este un fost șef al Poliției Rutiere din anii '90, cel care dirija minerii veniți în Capitală, iar celălalt este fostul șef al Biroului Accidente Ușoare. În schimbul banilor, cei doi ar fi urmat să îl scape de un dosar penal pe un alt bărbat, prins băut la volan. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 05.10.2022, 20:26

Vezi și

Procurorii DNA spun că fostul şef al Poliţiei Rutiere din Bucureşti, colonelul Ion Şoricică, şi-ar fi tocmit influenţa pentru 3.000 de euro. Nu singur, ci cu un ofiţer activ al Brigăzii rutiere, Joe Stoica, reţinut şi el de anchetatori. În schimbul banilor, cei doi i-ar fi promis unui bucureştean prins băut la volan că pot să-i măsluiască dosarul şi să-l scoată basma curată.

Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA: A fost o persoană care a venit şi a relatat despre faptele respective. Ofiţerul de poliţie lucra la Brigada Rutieră. Deci, în momentul în care persoana respectivă era cercetată de colegii săi de la Brigada Rutieră, cel care a şi luat banii i-a promis persoanei cercetate că o va scăpa de dosarul penal prin influenţa pe care ar fi avut-o asupra colegilor săi. 

3.000 de euro costa "reţeta" pentru a scăpa

Tot în schimbul banilor, dar şi pentru credibilitate, Joe Stoica l-ar fi învăţat pe cel cercetat penal ce să spună. 

Pe acelaşi subiect

Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA: I-ar fi pus la dispoziţie persoanei cercetate o reţetă, adică aspecte pe care să le declare astfel încât, după recalcularea alcoolemiei să reiasă o limită sub aceea care ar fi atras răspunderea legală. Reţetă de... cu sfaturi, de urmat. 

Șerban Leonard, avocat: Aceste recalculări, de cele mai multe ori, se fac la solicitarea suspectului. Aceştia spun: Cantitatea ieşită iniţial nu ar fi una într-un mod corect calculată. Atunci IML va prelua toate circumstanţele pe care el le declară, va ţine cont de ora la care s-a consumat alcoolul, ora la care a fost oprit, ora la care s-au luat primele probe. 

Comisarul şef Joe Stoica a fost până nu demult şeful Biroului de Accidente Rutiere Soldate cu Victime al Poliţiei Capitalei. A ieşit din anonimat după ce colegii săi au povestit presei cum a sărit gardul brigăzii înaintea unui test antidrog şi alcool.

Mult mai cunoscut decât el, este complicele său, fostul şef al Brigăzii Rutiere, colonelul Ion Şoricică, acum avocat specializat exact în infracţiuni rutiere. În 90 ar fi fost fotografiat dirijând coloanele de mineri veniţi la Bucureşti să-i snopească în bătaie pe studenţii care ţipau pentru democraţie. De altfel, avea relaţii în toate mediile, de la politic şi până la vârful serviciilor se informaţii pentru că avea putere să restituie orice permis luat în stradă de subordonaţii săi. A avut în subordine şi înmatriculările din Bucureşti şi examenele pentru permis. Câţiva ani mai târziu numele său a fost vehiculat, tot în presă, ca fiind cel care a permis înmatricularea mai multor maşini furate. Acuzaţiile nu au fost dovedite însă. Ion Şoricică a plecat, în 2000, din fruntea Poliţiei Rutiere. 

Seara trecută, după audieri, Ion Şoricică şi Ion Stoica au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Astăzi, cei doi bărbaţi au fost aduşi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii au propus ca aceştia să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Judecătorii nu au fost de acord cu arestarea, au decis plasarea celor doi sub control judiciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şoricică şi Joe Stoica, şefii din poliţie care ar fi plănuit să ajute un şofer prins băut. 3.000 de euro costa "reţeta" lor pentru a scăpa