Antena Meniu Search
x

Video Spectacol de culoare în Iaşi. Vizitatorii au putut admira şi chiar cumpăra florile preferate: vedetele au fost bujorii

Spectacol de culoare și parfum, în acest weekend, la Iaşi. Mii de flori de toate culorile şi plante exotice au putut fi admirate, fotografiate şi cumpărate la festivalul organizat în centrul oraşului. Zeci de peisagişti şi maeştri florali din toată ţara au participat la eveniment. Vedetele au fost, de departe, bujorii, dar lumea a căutat şi mandarini sau smochini. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.05.2023, 20:13

Vezi și

Bulevardul pietonal Ştefan cel Mare din Iaşi a devenit neîncăpător în acest weekend. Flori de toate culorile au atras sute de oameni şi puţini au rezistat tentației de a le cumpăra. Cei mai mulţi însă nu s-au putut opri doar la o floare. Bujorul, floarea naţională a României, s-a vândut ca pâinea caldă. Pe lângă florile tradiţionale, la festival s-au găsit bulbi şi plante mici pentru grădină, dar şi cactuşi şi arbuşti.

Au fost flori pentru toate buzunarele

Pentru cei care vor o pată de culoare în grădină pot să scoată 500 de lei din buzunar şi să plece de aici cu acest arbust. Se numeşte ilex şi rămâne verde inclusiv pe timpul iernii. Pentru cine vrea însă ceva mai practic şi delicios în acelaşi timp, pleacă de aici cu acest smochin, care deja are fructe, prin urmare se vor bucura de ele chiar în această vară. Preţul este însă de 1.000 de lei. "Toată lumea are tuia, bujor, trandafiri, noi încercăm să aducem altceva. Varietatea de mongolia este căutată. Grande Florara îşi păstrează florile şi peste iarnă. Arţarii japonezi sunt iar o pată de culoare, cei roşii", a declarat Marta Susanu, peisagist.

Și florile care bucură ochii ieşenilor prin oraş au putut fi cumpărate. "Tot ce avem aici pe pietonal sunt flori produse în serele noastre şi în cadrul pepinierelor noastre", a declarat Laurenţiu Ivan, director Servicii Publice Iaşi. Cei care au venit la festival au putut face poze inedite, într-o grădină japoneză sau lângă o bicicletă plină cu flori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Spectacol de culoare în Iaşi. Vizitatorii au putut admira şi chiar cumpăra florile preferate: vedetele au fost bujorii