Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spectacol fascinant pe străzile din Suceava. Festival medieval, în inima oraşului

Suceava a intrat într-o fascinantă poveste medievală. Statui vii și levitante, toboșari, cavaleri și domnițe anunță cu fală că s-a deschis Festivalul de Artă Medievală. Spectacol este şi în Sighişoara, unde străzile vor fi în următoarele zile scenă pentru zeci de actori.

de Angela Bertea

la 15.08.2024 , 15:58

Aşa a fost anunţat startul festivalui care transformă zilele acestea străzile din Suceava în scene de spectacol. De trei ori pe zi toboșarii, cavalerii și domnițele străbat oraşul în lung şi-n lat pentru a-i duce pe oamenii într-o poveste medievală. Festivalul de Artă Medievală va avea loc, aici, în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare. Timp de 4 zile, cele 38 de trupe participante vor încânta spectatorii cu ateliere medievale.

Sărbătoare este şi la Sighişoara

"Alaturi de cavaleri si domnite vor fi meșteșugari, magicieni, artişti care vor interpreta muzică. Pe unii dintre ei îi avem acum la concertul de percuţie", a declarat Cristian Stan, Garda Cetății Deva. Festivalul a devenit deja o tradiţie pentru suceveni şi turiştii care ajung în oraş. Peste 500 de artişti vor recrea pe străzile oraşului scene desprinse parcă din filmele cu domniţe şi cavaleri. "Un total de 201 spectacole care conţin de ateliere educaţionale, până la teatru pentru copii, lupte, spectacole cu diverse teme medievale", a declarat Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei. Festivalul de artă medievală ține până duminică și se află la cea de a 15 a ediție.

Vezi și

Sărbătoare este şi la Sighişoara, acolo unde are loc cea de-a doua ediţie a a Festivalului de Teatru Stradal. "Noi aducem latura teatrală, dansul şi muzica medievală veche şi ne dormi să dezvoltăm acest proiect din ce în ce mai mult", a declarat Serghei Tudor, actor. La eveniment iau parte actori din Braşov, Timişoara şi Bucureşti.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Spectacol fascinant pe străzile din Suceava. Festival medieval, în inima oraşului