Antena Meniu Search
x

Realitatea bate orice scenariu! Spital mobil închis de urgenţă după ce un medic SMURD a făcut varicelă, la Seism 2018

Realitatea a bătut orice scenariu în timpul simulării intervenţiei la un cutremur devastator. Un spital mobil a fost închis de urgenţă după ce un medic SMURD a făcut varicelă. Românii au fost martorii ridicării celei mai mari tabere pentru sinistraţi.

Vezi și

Realitatea a bătut orice scenariu în timpul simulării intervenţiei la un cutremur devastator. Un spital mobil a fost închis de urgenţă după ce un medic SMURD a făcut varicelă. Românii au fost martorii ridicării celei mai mari tabere pentru sinistraţi. A fost construită pe Arena Naţională. Iar printre miile de voluntari se află şi actori. Sunt machiaţi şi instruiţi ca situaţia dramatică să pară cât mai reală.

Trei mii de voluntari se pregătesc, zilnic, să intre în pielea victimelor. Studenţi sau chiar elevi de liceu. Bianca este unul dintre ei. Rănile par cât se poate de reale şi sunt realizate în doar câteva de minute de artişti makeup din ţară şi din străinătate.

În realizarea machiajelor, artiştii nu folosesc doar paleta de culori. Uneori, cele mai surprinzătoare obiecte creează efecte. Chiar şi două dopuri de plută. <ilustrăm de la 16:00>

Julia Smith este actriţă în Austria. A venit la noi să-i înveţe pe voluntari să... mimeze durerea. 

În a treia zi de exerciţiu, unul dintre punctele de prim-ajutor nu a mai putut primi însă pacienţi.

La punctul medical din zona Academiei Române, scenariul autoritatilor a fost dat peste cap de o situatie cat se poate de reala. Un medic a avut simptomele varicelei. A fost extras, dar si din scenariu, iar activitatea a fost oprita pana in jurul orei 12.00.

A fost a doua noapte albă pentru miile de salvatori implicaţi în simulare. Pe Arena Naţională, meciul România-Serbia s-a încheiat cu o mobilizare fără precendent. 

Mai bine de cinci ore a durat instalarea celor 10 mii de paturi. Nu au lipsit nici momentele ceva mai relaxate. 

Pentru cea mai mare simulare de intervenţie din Europa, au fost mobilizate 37 de ambulanţe din ţară şi 200 din Bucureşti. Aproape toate aparţin SMURD. De la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov au fost solicitate doar cinci echipaje. Conducerea a chemat însă sute de cadre medicale de acasă ca să poată acoperi urgenţele reale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Realitatea bate orice scenariu! Spital mobil închis de urgenţă după ce un medic SMURD a făcut varicelă, la Seism 2018