Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Starea celor două fetițe arse în urma unui experiment, la un târg ştiinţific din Cluj. Ambele copile, internate la ATI

Ambele fetiţe rănite grav la Festivalul de Ştiinţe din Cluj-Napoca sunt internate la terapie intensivă. Cea mai mică, în vârstă de şapte ani şi încă o copilă de 11 ani au suferit arsuri pe faţă şi mâini în timpul unui experiment demonstrativ.

de Iulia Pop

la 14.10.2024 , 13:52

Medicii spun că starea fetelor este stabilă, dar tratamentul este unul îndelungat, care se va întinde pe câteva luni bune. Sunt înternate în secţia de anestezie Terapie Intensivă, pentru că este nevoie de tratament chirurgical în cazul lor.

Cele două fete, arse în urma unui experiment la Festivalul de Ştiinţe din Cluj

Toaletarea arsurilor de gradul doi şi trei, obţinute prin flacără, dar şi prin arsură chimică se face doar în săli de operaţie, sub anestezie generală, pentru că este o procedură extrem de dureroasă. Cadrele medicale psun că funcţiile vitale nu au fost atinse şi de aceea sunt optimişti în privinţa evoluţiei fetelor care au arsuri de gradele doi şi trei pe 10%, respectiv 9% din corp.

Vezi și

Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini.

Totul s-a întâmplat după ce un experiment de la Festivalul de Ştiinţe din Cluj-Napoca a mers prost; a fost provocat un incendiu, iar din acel punct nu s-a mai putut face nimic. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Starea celor două fetițe arse în urma unui experiment, la un târg ştiinţific din Cluj. Ambele copile, internate la ATI