Antena Meniu Search
x

Video Suferinţa căţeilor din adăposturi, care stau în ger noapte de noapte. Riscă să moară de sete, de foame sau de frig

Nu doar oamenii suferă de frig, ci și animalele. Mai ales cele din padocuri, acolo unde apa îngheață noapte de noapte, hrana la fel, iar în cuști nu se pot asigura condiții optime. Gerul ce se menține de o săptămână în țară afectează orice vietate, mai ales pe cele ale nimănui. În acest timp, angajații adăposturilor caută soluții și se zbat să nu le lase să moară de sete, de foame sau de frig. 

de Adrian Obreja

la 15.01.2024, 08:36

Vezi și

Într-unul dintre adăposturile de animale de la marginea Galațiului, gerul a înghețat tot. Animalele pur și simplu nu mai au nici ce bea, pentru că apa îngheață în vase.

Câinii din adăpost suferă din cauza gerului

"Asta se întâmplă cu apa din găleţile lăsate în cuştile câinilor, în fiecare noapte, mai ales în această perioadă extrem de geroasă", arată Adrian Obreja, reporter Observator. "Nu se poate face nimic cu apa asta. Toate recipientele în care am avut apă, în momentul în care le-a prins îngheţul, toate se deteriorează, se sparg", spune Corina Grigore, reprezentant padoc.

Singura soluție ca animalele să nu moară de sete a fost un calorifer electric în magazia unde se află robinetul principal. "A trebuit să punem un calorifer pentru că este foarte important să menţinem o temperatură normală, să nu îngheţe hidroforul. 24 de ore merge în continuu", adaugă Corina Grigore, reprezentant padoc.

Pe acelaşi subiect

Voluntarilor le este foarte greu, dar bucuria câinilor îi motivează să găsească soluţii. "Ne descurcăm cu greu, aducem apa cu roaba şi da, totul îngheaţă, voluntari nu sunt", zice un voluntar.

Alți voluntari se ocupă de condițiile din cușcă. Câteva paie le fac viața mai ușoară câinilor, mai ales acum, când temperaturile au scăzut considerabil. "Luăm cu roaba şi punem în cuşti. Şi la oameni, dacă nu le este cald se îmbolnăvesc", spune un voluntar.

În zilele geroase, căţeii primesc doar hrană uscată. Acest adăpost, care se întinde pe un hectar, găzduieşte peste o mie de animale abandonate. Însă în aceeaşi situaţie sunt alte zeci de adăposturi din întreaga ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Suferinţa căţeilor din adăposturi, care stau în ger noapte de noapte. Riscă să moară de sete, de foame sau de frig