Antena Meniu Search
x

Video "Sunt speriaţi, săracii". Doi frați de 17 ani au văzut moartea cu ochii, când autocarul cu turiștii polonezi le-a intrat în peretele casei. Au urmat momente de groază

Accidentul în care a fost implicat ieri un autocar plin cu turişti polonezi în Maramureş a fost surprins de camerele de supraveghere. Şoferul a pierdut controlul volanului, a ieşit cu viteză de pe drum şi s-a oprit direct în peretele unei case. Doi fraţi de 17 ani, gemeni, au scăpat cu viaţă pentru că urcaseră de la parter cu câteva clipe înainte de impact.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 20:06

Vezi și

Autocarul iese brusc de pe şosea, trece printr-un gard şi se înfige în zidul casei. Şoferii din spate se opresc, şocaţi de ce văd. Impactul este foarte puternic.

Filmul unui accident înfiorător

Doi copii se aflau în acel moment la etajul 1 al casei, exact în camera de deasupra garajului în care s-a înfipt autocarul. Bucăţi din perete s-au împrăştiat în toată camera şi doar o minune a făcut ca cei doi fraţi să nu fie răniţi. Toată familia este în stare de şoc.

Ioan Hojda, proprietarul casei: Sunt speriaţi, săracii, sunt traumatizaţi, nu mai ştiu ce să mai zic. Uitaţi! Aici, dacă erau copiii, eram gata. Eram terminat. Ăsta dacă îi cădea în cap la copil, un bolovan, un BCA din asta.

Pe acelaşi subiect

Proprietara casei: Am auzit ceva, o bubuitură puternică. Am alergat sus să văd, e cutremur. Copilul era sus şi fetiţa era jos şi eu strigam repede, unde sunt copiii mei?

Femeia spune că şi-a dat seama ce se întâmplase, de fapt, abia după câteva minute.

Proprietara casei: Când m-am apropiat, am văzut că erau persoane acolo ce ţipau, ce plângeau şi afară urlau alte persoane.

Localnicii au fost primii care au intervenit.

Localnici: Oamenii ţipau în autocar, am luat o scândură de jos şi am dat în geam să sparg geamul şi am pus o scară, apoi a început a coborî.

- Am fost cu frate-meu, am venit repede cu scări, am sparg geamurile de la autocar, am coborât turiştii, le-am oferit apă, cum am putut şi noi.

Pasagerii din autocar sunt şi ei marcaţi de accident. Şoferul, care a decedat, ar fi suferit un infarct la volan.

Marcin Podkanowicz, pasager: În opinia mea, şoferul poate că avea probleme de sănătate, nu cred că erau probleme cu autobuzul. Apoi am intrat într-o casă. E tot ce îmi amintesc.

Aleksander Dymek, ghid turistic: Am avut excursia cu Mocăniţa, la Vişeu de Sus. Am fost lângă şofer, Dumnezeu a făcut ca să scap fără probleme, numai la picior.

O singură victimă a rămas internată peste noapte în spital şi va pleca spre Polonia cu o ambulanţă. Restul turiştilor sunt transportaţi acasă cu un alt autocar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Sunt speriaţi, săracii". Doi frați de 17 ani au văzut moartea cu ochii, când autocarul cu turiștii polonezi le-a intrat în peretele casei. Au urmat momente de groază