Antena Meniu Search
x

Video Plan roșu în Maramureș, după ce un autocar cu turiști polonezi a intrat în gardul unei case. Șoferul a făcut infarct și a murit

Accident înfiorător în judeţul Maramureş. Un autocar plin cu turişti polonezi a intrat într-o casă din localitatea Moisei. Autorităţile au declanşat imediat planul roşu de salvare. 51 de oameni au avut nevoie de ajutor. Şoferul autocarului ar fi făcut un infarct la volan şi a murit, mai târziu, la spital. 

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 21:51

Vezi și

Teribilul accident a avut loc în această după masă pe Drumul Naţional 18, în localitatea maramureşeană Moisei. Din primele informaţii se pare că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o casă. 51 de persoane se aflau în autocar, turişti polonezi care se îndreptau spre Bucovina. 

Rudolf Stauder, prefect Maramureş: Din ce date am până la această oră, şoferul ar suferit un preinfarct la volan şi a pierdut controlul volanului, a intrat într-o casă şi, până la această oră, o singură persoană este mai grav accidentată şi restul sunt în afara oricărui pericol.

Din cauza numărului mare de victime, a fost declanşat planul roşu de intervenţii. Mai multe echipaje de salvare au ajuns la locul impactului. Şoferul a fost resuscitat, însă din păcate nu a mai putut fi salvat. Alte 6 persoane au fost grav rănite în accident şi au fost transportat la spital.

Lupascu Florin, manager spital Moisei: Persoanele sunt stabile, au diferite grade leziune, sunt reţinuţi în observaţie 24 de ore pe secţia de chirurgie pentru ai îi transporta ulterior pentru destinaţia lor.

Pe acelaşi subiect

Localnicii au ajutat victimele să iasă din autocar

Până la sosirea salvatorilor mai multe persoane au încercat să iasă pe geamurile autocarului cu ajutorul localnicilor. 

Şofer: Noi am fost în spatele lor, o jumătate de oră am aşteptat până au venit. O jumătate de oră noi am aşteptat, nu i-au scos cu scara din autobuz. Adică noi îi scoatem cu scările? Aduce un om o scară de la el din casă? 

Accidentul i-a speriat teribil şi pe cei care locuiau în casă.

Grigore Tomoiagă, primar Moisei: Într-o casă, da. Îmi spunea proprietarul casei că copiii erau în cameră. S-au trezit cu lovitura aia.

Pasagerii care au scăpat nevătămaţi vor fi cazaţi în zonă. 

Grigore Tomoiagă, primar Moisei: I-am dus la o pensiune, pe o terasă, le-am oferit apă, de mâncare deocamdată nu vor să mănânce niciunul.

Reporter: Ce-o să se întâmple cu ei la noapte?

Grigore Tomoiagă, primar Moisei: Îi cazez pe toţi la pensiuni, la Moisei. Le ofer cazare, mâncare, să nu stea în stradă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Plan roșu în Maramureș, după ce un autocar cu turiști polonezi a intrat în gardul unei case. Șoferul a făcut infarct și a murit