Antena Meniu Search
x

Surori gemene de nici două luni, din Fălticeni, transferate cu forme severe de Covid la spitalul din Iaşi

Fetiţe gemene, în vârstă de o lună şi 17 zile, au fost duse, marţi, de la Fălticeni la Spitalul de Copii din Iaşi, cu un echipaj SMURD, în urma unor complicaţii apărute după infectarea cu SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 17:46

Surori gemene, transferate la Iaşi
Surori gemene, transferate la Iaşi

Potrivit medicilor, cele două fetiţe vor fi internate la Terapie Intensivă în Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. 

”Echipajul SMURD va aduce de la Fălticeni gemene de o lună şi 17 zile, 2,5 kilograme, în incubatoare, cu detresă respiratorie acută COVID-19 la Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii", a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator Regional SMURD Iaşi.

Bilanț coronavirus în România, 19 iulie

Peste 7.600 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii. 

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.204 cu 72 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 persoane, cu 21 mai multe faţă de ziua anterioară. Dintre cei 136 pacienţi internaţi la ATI, 114 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 375 sunt minori, 374 fiind internaţi în secţii, cu 14 mai puţin faţă de ziua anterioară şi 1 la ATI, cu 2 mai puţin faţă de ziua anterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Surori gemene de nici două luni, din Fălticeni, transferate cu forme severe de Covid la spitalul din Iaşi