Antena Meniu Search
x

Surse: Anumite categorii ar putea fi obligate să se vaccineze. Florin Cîţu înaintează Parlamentului proiectul pentru testarea pe banii proprii

Premierul Florin Cîţu, spun anumite surse, ar urma să prezinte în Parlament, săptămâna aceasta, un proiect de lege care prevede vaccinarea obligatorie sau testarea pe propria cheltuială a angajaţilor din sectoare cheie.

de Alexandra Bucuroiu

la 27.09.2021, 12:58

Vezi și

Cei care ar putea fi obligaţi prin lege să se vaccineze ar putea fi medicii şi profesorii, însă nu e exclus să se aplice şi pentru alte categorii de persoane care lucrează cu public, în structurile MAI sau ale MApN.

Care sunt condiţiile

Cine refuză vaccinarea poate opta pentru testare, însă pe cheltuială proprie, care se va realiza săptămânal. Iar cine refuză şi vaccinarea şi testarea, potrivit unor surse, vor fi sancţionaţi prin tăierea din salariu. Surse din Coaliţie spun că Sorin Câmpeanu, Ministrul Educaţiei se opune acestei decizii de vaccinare obligatorie în cazul profesorilor. 

Totul a pornit de la ideea obligativităţii vaccinării în căminele de bătrâni, dar ordonanţa de urgenţa pregătită în acest sens nu a apucat să devină lege. Totuşi conţinutul este punctul de plecare pentru noul proiect de lege care va fi trimis în Parlament cel mai probabil în această săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Surse: Anumite categorii ar putea fi obligate să se vaccineze. Florin Cîţu înaintează Parlamentului proiectul pentru testarea pe banii proprii