Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Suspiciuni de fraudă în Ilfov. 200 de persoane s-au îmbolnăvit subit de aceeaşi boală. Reacţia Poliţiei

Cu doar câteva ore înainte de începerea procesului de vot apar noi suspiciuni de fraudare a votului românilor, precizează reprezentanţii filialei AUR Ilfov. Un astfel de exemplu este în comuna Nuci din judeţul Ilfov, acolo unde peste 200 de persoane au solicitat urna mobilă, invocând cu toţii aceeaşi boală - tensiune arterială, mai spun aceştia. Poliţia Judeţeană Ilfov transmite că 116 cereri pentru urna de votare mobilă au fost primite în localitatea Nuci, acestea venind din partea unor vârstnici de 80-90 de ani, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 21:03

Suspiciuni de fraudă în Ilfov. 200 de persoane s-au îmbolnăvit subit de aceeaşi boală. Reacţia Poliţiei

"Din primele verificări, până la această oră, în cele două secţii de votare din localitatea Nuci, având paza asigurată de către jandarmii Ilfoveni, au fost depuse 116 cereri privind urna mobilă. Din verificări a rezultat faptul că media de vârstă a persoanelor care au formulat cereri pentru urna mobilă este cuprinsă între 80 şi 90 de ani. De asemenea, din verificări a rezultat şi faptul că au fost formulate cereri şi din cauza avertizărilor meteo pentru o zi caniculară, care ar putea afecta sănătatea persoanelor vârstnice", informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, sâmbătă după amiază.

Ancheta, pornită după o sesizare a reprezentanţilor AUR

Mai exact, 116 persoane dintr-o secţie, 71 din alta şi 44 dintr-o a treia secţie au solicitat urna mobilă. Mai mult, toate adeverinţele medicale sunt semnate de acelaşi cadru medical, conform comunicatului de presă al AUR. Având în vedere boala invocată, inclusiv Biroul Electoral de circumscripţie ar fi putut respinge solicitările pentru urna mobilă în cazul acestor persoane, adaugă cei de la AUR Ilfov.

Articolul continuă după reclamă

„Însă, toate aceste coincidenţe puse cap la cap par a pregăti o fraudă importantă în judeţul Ilfov. Pentru o comună precum Nuci, cu o populaţie de sub 3.000 de persoane, voturile a peste 200 de persoane pot fi decisive în ziua votului”, mai spune sursa citată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Suspiciuni de fraudă în Ilfov. 200 de persoane s-au îmbolnăvit subit de aceeaşi boală. Reacţia Poliţiei