Antena Meniu Search
x

Video Sute de copii de la mai mltue grădiniţe din Constanța îngheață în clase, în timp ce orașul trece prin înlocuirea conductelor de termoficare în plină iarnă

Sute de copii de la mai multe grădiniţe din Constanța tremură la ore. Oraşul e în plin şantier de înlocuire a conductelor de termoficare, aşa că directorii se bazează pe alte alternative, de la aer condiţionat la calorifere electrice. Unii părinţi preferă să-şi ţină copiii acasă ca să nu se îmbolnăvească.  

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 08.12.2023, 17:28

Vezi și

Doar noaptea este pornită căldura la intensitate mică. În timpul zilei, în schimb, copiii stau în clase încălzite, în cel mai bun caz, cu aer condiţionat.

Sute de copii de la mai mltue grădiniţe din Constanța îngheață în clase

Mămici: Este foarte frig în grădi. Ce să facem? Ne îmbrăcăm, ne echipăm şi mergem mai departe că nu avem încotro. Mai răcim, mai stăm acasă pe pastile. Chiar pe cea mică a întors-o din drum pentru că, se pare, a răcit.  

- Ar fi bine să dea drumul la căldură. Doamnele se chinuie cu aparatul de aer condiţionat.

Pe acelaşi subiect

- Ce să facem? Îi îmbrăcăm mai gros. Răcim, stăm săptămână acasă, o săptămână acolo. 

- Este foarte frig. Din câte am înţeles, 3 săptămâni va fi aşa. Au băgat şi un radiator, dar degeaba, nu face faţă. E foarte frig. 

Situaţia durează de la începutul lunii noiembrie. Nici conducerea grădiniţei, nici părinţii nu au fost informaţi când se va remedia problema.

Niculina Andreiev, directoare: Nu este frig. Folosim aerul condiţionat în aceste condiţii. Holurile sunt puţin mai răcăroase, dar încercăm să le menţinem la o termperatură normală. La sfârşitul lunii noiembrie, noi am făcut sesizări către termoficare. Ştie şi Primăria. În clasă sunt 21 de grade. 

Directorul Termoficare Constanţa promite că toată lumea va avea căldură de sărbători.

Liviu Popa, Directorul Termoficare Constanţa: Se vor finaliza lucrările în jur de 20-21 decembrie. Este necesară executarea acestor lucrări deoarece gradul de uzură al conductelor, care este de circa 40 de ani, nu ne permite să suţinem furnizarea agentului termic în Constanţa.  

Cinci grădiniţe au de suferit din cauza lucrărilor, dar nu sunt singurele afectate. Localnicii din cartiere întregi din Constanţa stau în frig. Din două magistrale care alimenteză toată Constanţa, una este în renovare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Sute de copii de la mai mltue grădiniţe din Constanța îngheață în clase, în timp ce orașul trece prin înlocuirea conductelor de termoficare în plină iarnă