Antena Meniu Search
x

Video Tablou celebru din colecţia lui Ceauşescu, descoperit în Bulgaria. Suma impresionantă la care este evaluată opera de artă

Un tablou celebru în toată lumea, din colecţia dictatorului Nicolae Ceauşescu, a fost găsit de poliţişti în Bulgaria. Opera de artă este evaluată la 50 de milioane de euro. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 22.03.2023, 19:33

Vezi și

Tabloul, care aparţinea familiei Ceauşescu, a fost descoperit de vecinii bulgari, în timpul unei operaţiuni internaţionale de combatrere a contrabandei cu obiecte de artă. Trei cetăţeni greci şi un bulgar au fost arestaţi, suspectaţi de furtul operei de artă. Potrivit experţilor în domeniu, tabloul valorează în jur de 50 de milioane de euro.

Opera de artă are o dedicație scrisă de mâna artistului, pentru celebra actriță americană Lauren Bacall: "Dedicat talentatei și prietenei mele Lauren Bacall, La mulți ani", datată 16 septembrie 1949, data de naştere a vedetei, plus un autograf. Autorităţiel bulgare precizează că tabloul ar putea fi trimis în România, dacă o cer autorităţile române. Mama actriţei Lauren Bacall este din Iaşi. Actriţa a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul "The mirror has two faces".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Tablou celebru din colecţia lui Ceauşescu, descoperit în Bulgaria. Suma impresionantă la care este evaluată opera de artă