Antena Meniu Search
x

Video Tânărul de 16 ani drogat cu 3 MMC, care și-a măcelărit tatăl de 78 de ani din Pitești, a dat petrecere imediat după crimă. Trupul părintelui era în camera alăturată

Un adolescent de 16 ani din Piteşti, bănuit că se droga cu o substanţă sintetică nouă, extrem de nocivă, este acuzat că şi-a asasinat tatăl de 78 de ani, după care a dat o petrecere în camera vecină. Poliţiştii au dat repede de el, dar nu au putut să îl audieze pentru că era în sevraj.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.03.2023, 19:22

Vezi și

Când şi-a revenit, a povestit toată grozăvia. Le-a spus poliţiştilor că a vrut să îi închidă gura pentru totdeauna părintelui care îl certa mereu pentru că se droga. Adolescentul riscă acum până la 25 de ani de închisoare.

Într-o baltă de sânge

În spatele porţilor închise, în această vilă din Piteşti, criminaliştii au găsit indiciile unei crime care i-au şocat. Bărbatul de 78 ani zăcea într-o baltă de sânge, ucis cu zeci de lovituri de cuţit. Camera fiului său tatăl era plină cu sticle de băutură şi urme de droguri. După crimă şi-a invitat prietenii la o petrecere. Trupul victimei, un ex-inginer, a fost găsit de fosta soţie, îngrijorată că nu putea mai ia legătura cu băiatul, care era şi fiul ei.

Laurențiu Palaghia, procuror: Era decedat de mai multă vreme, ultima oară când a fost văzut în viaţă a fost duminică. Prezenta multiple lovituri de cuţit.

Pe acelaşi subiect

În vreme ce criminaliştii luau probe din locuinţă, poliţiştii îl căutat pe fiul victimei, care ar fi făcut o plimbare lungă cu maşina tatălui.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Mașina bărbatului a fost găsită de polițiști aici, într-o parcare de la periferia Piteștiului, la aproape 7 km de locul tragediei.

În acestă parcare ar fi obişnuit adolescentul să îşi piardă nopţile, într-un anturaj dubios, spun cei care locuiesc în zonă.

Vecin: Am văzut poliţie. Era toată strada plină de maşini de poliţie.

În scurt timp, anchetatorii l-au găsit şi pe fiul victimei - era sub influenţa stupefiantelor. L-au dus la spital, unde medicii l-au readus cu greu în simţiri. Când şi-a revenit, a recunoscut că şi-a măcelărit tatăl.

Dr. Tudor Ionescu: A fost adus în cursul nopţii - agitaţie psihomotorie, era conştient, cooperant, agitat, cu ameţeli. A afirmat că a consumat substanţe psihoactive de genul etnobotanice.

Băiatul de 16 ani obişnuia să consume o substanţă nouă, extrem de populară printre tinerii din toată lumea, dar şi foarte periculoasă: metafedronă sau 3 MMC.

Radu Tincu, medic specialist toxicologie: Aceste substanţe au un efect major asupra creierului. Putem să ajungem la status mental alterat - depresie, delir, halucinaţii şi o stare de teamă. Stare de teamă care poate să fie un factor care să determine agresivitate sau autoagresivitate.

Peste 80% dintre stupefiantele vândute în Argeș sunt de acest tip, spun ofiţerii anti-drog. Anul trecut, au prins peste 500 de adolescenţi care au fumat ori s-au injectat cu această substanţă.

Comisia Europeană a avertizat România să pună metafedrona pe lista drogurilor încă de anul trecut, dar asta încă nu s-a întâmplat. Proiectul este încă în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânărul de 16 ani drogat cu 3 MMC, care și-a măcelărit tatăl de 78 de ani din Pitești, a dat petrecere imediat după crimă. Trupul părintelui era în camera alăturată