Antena Meniu Search
x

Tarifele la serviciile de ridesharing s-au triplat din cauza haosului de la metrou. O cursă a ajuns să coste sute de lei

Bucureştiul este paralizat de azi dimineaţă, din cauza protestului sindicaliştilor de la metrou. Mii de bucureşteni care au trebuit să ajungă la muncă în această dimineaţă sau să-şi ducă copiii la şcoală au trebuit să găsească rapid soluţii alternative, aşa că haosul s-a mutat la suprafaţă. Oamenii s-au înghesuit în tramvaie şi autobuze, mai ales când au văzut și prețurile dinamice de la serviciile de la ridesharing.

de Redactia Observator

la 26.03.2021, 12:51

Cine a încercat la primele ore ale dimineții să cheme un Uber sau Bolt s-a trezit că tarifele au explodat. Șocați, mulți bucureșteni au postat imagini cu prețurile pe social media. Curse de câțiva kilometri au ajuns să coste câteva sute de lei, chiar și de 3 ori mai mult.

De exemplu, o cursă din Crângași în Pipera era aproape 100 de lei la Bolt iar din Apărătorii Patriei la Otopeni aproape 190 de lei la Uber. Prețurile dinamice presupun în calcul și numărul de cereri, nu doar durata și distanța cursei cum se procedează în cazul tarifelor de bază. 

Poliţia şi Jandarmeria au anunţat deja că protestatarii de la metrou vor fi sancţionaţi pentru că nu au respectat legea. O şedinţă de urgenţă a fost organizată de reprezentanţii Primăriei, Prefecturii şi reprezentanţi din Ministerul Transporturilor şi MAI ca să găsească soluţii pentru gestionarea situaţiei. Metroul continuă să fie blocat de protestul sindicaliştilor. Premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului de interne să ancheteze greva din subteran iar STB a suplimentat numărul de autobuze şi tramvaie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tarifele la serviciile de ridesharing s-au triplat din cauza haosului de la metrou. O cursă a ajuns să coste sute de lei