Antena Meniu Search
x

Tatăl din Galaţi acuzat că şi-ar fi înecat în lighean gemenele abia născute a fost trimis în judecată

Ieri, 18 februarie 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Constantin Aurelian Ghidionescu pentru omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor. În 2016, bărbatul şi-ar fi înecat fiicele gemene într-un lighean, apoi şi-ar privit soţia cum moare.

de Redactia Observator

la 20.02.2019, 16:35

Ieri, 18 februarie 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Constantin Aurelian Ghidionescu pentru omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor. În 2016, bărbatul şi-ar fi înecat fiicele gemene într-un lighean, susţin procurorii.

La aproape trei ani de la tragedia care a şocat întreaga comunitate din Galaţi, Constantin Aurelian Ghidionescu a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor. 

Familia Ghidionescu locuia într-un imobil situat pe strada Tecuci din Galaţi, iar bărbatul era singurul care aducea bani în casă, fiind taximetrist

Constantin Aurelian Ghidionescu a fost trimis în judecată pe 18 februarie, pentru omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor.

El este acuzat de procurori că şi-a omorât fiicele gemene, că nu a chemat ambulanţa "deşi conştientiza starea gravă de sănătate" a soţiei care abia născuse şi "continua să sângereze", dar şi că şi-a pus trei dintre cei şase copii să facă declaraţii mincinoase.

Pe tot parcursul urmăririi penale, bărbatul a negat în mod constant că şi-a omorât fiicele sau că ar fi avut vreo înţelegere cu soţia lui în a comite fapta.

Omul susţine că a găsit-o pe femeie aproape fără puls în casă, după ce a născut, iar fetiţele erau deja moarte. A recunoscut, însă, că a ascuns cele două cadavre ale nou-născutelor, după care a a şters toate urmele faptelor, "întrucât se afla într-o stare de tulburare puternică".

"Fiind audiat de mai multe ori pe parcursul urmăririi penale, inculpatul G.C.A  a negat în mod constant săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa, susţinând în principiu că nu a avut nicio înţelegere prealabilă cu victima G.M în sensul uciderii nou-născutului imediat după naştere, iar în data 13.03.2016, în momentul în care a observat că soţia sa stătea de destul de mult timp în baie, a intrat şi el pentru a vedea ce se întâmpla şi a descoperit că aceasta născuse doi feţi pe care îi înecase într-o găleată albă. 

De asemenea, inculpatul a mai susţinut şi faptul că nu a chemat ambulanţa când a observat că starea soţiei sale se agrava întrucât aceasta l-a rugat să nu sune la 112. 

Inculpatul a mai arătat şi faptul că a ascuns cele două cadavre ale nou-născutelor, iar după aceasta a şters toate urmele faptelor, întrucât se afla într-o stare de tulburare puternică şi a încercat să-i protejeze pe ceilalţi membri ai familiei, ascunzându-le cele petrecute.

În ceea ce priveşte faptele de influenţare a declaraţiilor martorilor G Marius, G L A și P A A , inculpatul a negat că le-ar fi spus ce să declare şi că ar putea fi preluaţi în plasament de către D.G.A.S.P.C. dacă nu dădeau declaraţii în sensul arătat de el", susţin procurorii.

Tata o trăgea pe mama de mâini spre colţar

Procurorii îl acuză, însă, pe bărbat că a înecat cele două fetiţe, apoi le-a luat şi le-a pus în doi saci pe care i-a dus în magazie, într-un frigider scos din uz. 

La momentul în care s-ar fi comis omorul, în casă s-ar fi aflat trei dintre cei şase copii ai familiei, care le-au povestit anchetatorilor ce au văzut în ziua de 13 martie 2016.

„Am văzut că fratele meu a plecat imediat din casă. M-am uitat atunci spre holul casei prin geamul uşii, moment în care am văzut cum tatăl meu a târât-o prin hol pe mama, dinspre uşa de la baie spre colţar. Am remarcat că tata o trăgea pe mama de mâini spre colţar, mama fiind dezbrăcată complet…Tatăl meu a lăsat-o pe mama întinsă pe hol. Cu capul spre uşa camerei, după care a  venit în cea de-a doua cameră", a declarat unul dintre minori, potrivit rechizitoriului citat de adevarul.ro.

Expertiza medico-legală a stabilit că fetiţele născute, Aneta şi Margareta Ghidionescu, erau „viabile şi vii“

Ulterior, inculpatul "a lovit cu pumnul într-un şifonier, s-a dus la geam, a început să plângă şi a spus: 'Numai bine ne mergea că mă-ta a făcut o prostie', l-am întrebat pe tatăl meu ce se întâmplase, iar acesta mi-a spus că mama omorâse doi gemeni, fără să îmi ofere alte amănunte. I-am spus tatălui meu să nu mai aştepte şi să sune la 112 pentru a veni ambulanţa, moment în care acesta a mers în hol şi-a târât-o pe mama în prima cameră, a lăsat-o întinsă pe covor cu capul spre camera noastră, apoi a venit din nou lângă mine.

I-am spus iar tatălui meu să sune la 112 şi chiar am repetat acest îndemn. Tata a revenit lângă mama, i-a făcut respiraţie gură la gură, apoi a început să îi facă masaj cardiac, manevre care au durat câteva secunde. În cele din urmă tata a sunat la 112, timp în care eu i-am sunat pe M şi pe A să vină acasă".

Prin urmare, la insistenţele fiicei sale, Constantin Aurelian Ghidionescu a sunat la 112.

Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului de pe ambulanţă au constatat că victima nu prezenta semne vitale şi au încercat manevre de resuscitare. Întrebând ce s-a întâmplat, inculpatul le-a spus că „mama născuse doi gemeni pe care îi înecase".

După ce au văzut starea şi locul unde erau gemenii, membrii echipajului de pe ambulanţă au anunţat poliţia. S-a efectuat cercetarea la faţa locului, victima fiind apoi transportată la Serviciul de Medicină Legală Galaţi.

"Deşi conştientiza starea gravă de sănătate a victimei G M care continua să sângereze şi după expulzarea celei de-a doua victime, pentru a nu se afla de fapta sa de a ucide cei doi nou-născuţi şi pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru aceasta (    ), inculpatul G C A  a luat hotărârea să nu anunţe autorităţile. Omisiunea inculpatului de a încunoştinţa autorităţile în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate victimei G M, care născuse, neasistat, a avut drept rezultat decesul acesteia la 3-4 ore de la declanşarea procesului naşterii", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Aurelian Ghidionescu s-a apărat spunând că nu a chemat ambulanţa întrucât soţia lui l-a rugat să nu sune la 112. 

Ghidionescu şi-ar fi pus copiii să mintă

Bărbatul ar fi încercat apoi să îi influenţeze pe copii.

"La două zile după săvârşirea faptelor, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, organele de anchetă au dispus citarea martorilor P A A, G   M  şi G   L A. Cei trei martori au fost conduşi la unitatea de parchet chiar de către tatăl lor, inculpatul G  C A.

Pe drum, în maşină, acesta i-a convins pe cei trei copii ai săi să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor judiciare, în sensul că în intervalul orar în care victima a născut, el ar fi dormit, spunându-le că dacă vor spune adevărul vor fi preluaţi în plasament de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului", mai transmis procurorii.

În 18 februarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a decis trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Aurelian Ghidionescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tatăl din Galaţi acuzat că şi-ar fi înecat în lighean gemenele abia născute a fost trimis în judecată