Antena Meniu Search
x

"Tipic românesc". Podul provizoriu de la Milişăuţi s-a surpat în timpul nopţii. Oamenii s-au trezit că au de ocolit 15 km pentru a ajunge la serviciu

Bătaie de cap pentru şoferii din judeţul Suceava. Podul provizoriu de la Milişăuţi, care face legătura între Rădăuți și Suceava, a fost luat de apele răului, iar circulaţia a fost blocată în zonă. În timp ce autorităţile aşteaptă scăderea debitului râului Suceava pentru a face reparaţii, şoferii trebuie să ocolească şi 15 kilometri. 

de Angela Bertea

la 14.02.2024, 13:28

Vezi și

Localnic: Nivelul de apă a crescut, balastul fiind printre tuburi, nivelul a fost puţin mai mare l-a spălat şi l-a dus în vale. De aceea au apărut găurile acestea aşa. 

Podul provizoriu s-a surpat în timpul nopţii. Localnicii s-au trezit că trebuie să ocolească câţiva kilometri pentru a merge la serviciu.

Şofer: Am vrut să trecem, dar trecem doar pe jos pentru că trebuie să ajung la firmă urgent. Nu ştiam, dar e lucrare de mântuială aici. Tipic românesc.

Şofer: Tot timpul a fost aşa aici, cât timp a fost podul provizoriu. Cum venea apa mare, cum erau probleme.

Pe acelaşi subiect

Angela Bertea, reporter Observator: Marginile podului provizoriu sunt afectate serios. Practic apa a spălat serios pietrişul, iar unul dintre capetele podului provizoriu s-a surpat aproape în totalitate. 

Autorităţile aşteaptă ca debitul apei să scadă

Autorităţile aşteaptă ca debitul apei să scadă pentru a repara podul provizoriu.

Alexandru Moldovan, prefect al județului Suceava: Estimarea preliminară a lor este că lucrarea va dura minim 2 zile. 

Cât despre podul promis în urmă cu mai bine de trei ani, şoferii mai au de aşteptat.

Alexandru Moldovan, prefect al județului Suceava: Aşteptarea noastră este ca lucrarea să fie finalizată în luna iunie a anului curent. 

Vasile Cărare, primarul oraşului Milişăuţi: Pentru cei care vor să ajungă de la Rădăuţi spre Suceava ocolul nu este atât de mare e doar de vreo 5 km, dar pentru noi, cei care locuim în zonă, este o distanţă semnificativă în plus, deci cam 15km trebuie să ocolim.

Localnicii sunt revoltaţi

Localnicii spun că nu doar apa este de vină pentru distrugere, ci şi maşinile cu tonaj mare.

Localnică: Toată ziua circulă tirurile, toată noaptea circulă tirurile. Unde sunt indicatoarele? Toate tirurile vin acolo şi se plâng şi ei. 

Podul de la Milișăuți a fost construit în 1962. Din 2018, construţia a început să cedeze trepta iar drumarii au intervenit și au făcut reparaţi. De anul trecut podul a fost închis pentru reabilitare completă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Tipic românesc". Podul provizoriu de la Milişăuţi s-a surpat în timpul nopţii. Oamenii s-au trezit că au de ocolit 15 km pentru a ajunge la serviciu