Antena Meniu Search
x

Video Sute de kg de piatră dintr-o stradă s-au prăbuşit peste o casă din Braşov. Reacţia proprietarului

Caz şocant în centrul istoric din Braşov: o stradă s-a prăbuşit peste o casă. Oamenii s-au trezit cu o bucată imensă de piatră pe acoperişul lor. Proprietarii susţin că fac sesizări de zeci de ani pentru consolidarea zidului, însă nimeni nu îi bagă în seamă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.02.2024, 20:27

Vezi și

Incidentul s-a petrecut seara trecută, chiar în centrul istoric al Braşovului - la intersecţia a două străzi. Pământul s-a surpat din senin pe o distanţă de 10 metri, iar sute de kilograme de piatră, pământ şi fier au căzut peste o casă locuită.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Bucata din fundaţia drumului care s-a prăbuşit peste corpul de clădire situat jos, în spatele meu, are o lungime de aproximativ 10 metri. Zona care nu are susţinere dedesupt e de două ori mai mare, iar o comisie de specialişti trebuie să stabilească acum ce este de făcut în regim de urgenţă ca pericolul să fie eliminat.

Proprietarul a fost convins că e cutremur

Proprietarul era acasă şi a tras o sperietură zdravană, a fost convins că e cutremur. Locatarii nu au dormit toată noaptea de teamă că s-ar mai putea prăbuşi şi alte părţi din stradă.

Pe acelaşi subiect

Benone Prişcu, locatar: Eram acasă, s-a auzit o bubuitură puternică urmată de un cutremur mai mic. S-a simţit unda de la căzătura bolovanilor.

Oamenii spun că drumul e folosit intens de camioane şi basculante care merg către şantierele din vârful dealului şi că au făcut zeci de sesizări pentru consolidarea zonei.

Ana-Maria Lukacs Degan, locatară: Am venit cât am putut de repede. A căzut toată balustrada de sus, cu fierul, cu tot ce susţinea balustrada. Cum nu s-a făcut nimic de atâta timp şi s-au făcut sesizări de zidul acesta care nu este consolidat, este foarte vechi.

Locul a fost împrejmuit de poliţitşii locali, iar strada a fost închisă şi pentru pietoni, şi pentru maşini.

Bărbat: Am auzit o bubuitură. Eu unul nu aş sta acolo.

Nici până la această oră autorităţile nu au trimis muncitorii să consolideze strada

Nici până la această oră autorităţile nu au trimis muncitorii să consolideze strada. Primăria va trimite mâine un expert în zonă.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Se vor face studiile necesare pentru consolidarea întregului tronson de drum, deci nu doar cel afectat, astfel încât să nu mai fie probleme.

Reprezentantii Ispectoratului de Stat în Construcţii dau asigurări că nu există riscul producerii de altor incidente. La aproape 24 de ore distanţă, nimeni nu a îndepărtat bucăţile imense de piatră care stau deasupra casei deja afectate de surpătură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Sute de kg de piatră dintr-o stradă s-au prăbuşit peste o casă din Braşov. Reacţia proprietarului