Antena Meniu Search
x

Toate porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic. Cum se circulă pe drumurile din țară

Autoritățile avertizează că miercuri dimineață ploaia și ninsoarea îngreunează circulația pe mai multe șosele din România. De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 08:27

Toate porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic. Cum se circulă pe drumurile din țară - Arhiva / imagine ilustrativă

Centrul Infotrafic anunță că miercuri dimineață nu sunt înregistrate evenimente rutiere sau condiții meteorologice nefavorabile care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumurile naționale. Singura porțiune închisă este pe DN1, în apropierea orașului Brașov, unde a avut loc un accident rutier. Acesta s-a produs la kilometrul 159, în localitatea Timișu de Jos.

Cum se circulă pe drumurile din România

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești circulația se desfășoară "în condiții de ploaie, carosabilul fiind umed, nealunecos, temperaturile în general fiind pozitive". Ploaie este și în celelalte regiuni ale țării vizate de atenționările Cod Galben și Cod Portocaliu de precipitații. Pe drumurile înalte de munte ale județelor Dâmbovița, Gorj, Sibiu, Vâlcea și Vrancea ninge, iar autoritățile au acționat atât cu utilaje de deszăpezire, cât și cu material antiderapant. Ca să nu aibă probleme, șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, luând în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed, să sporească atenția la volan, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire și să evite efectuarea manevrelor periculoase, mărind distanța de siguranță între vehicule.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, avertizează autoritățile.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Toate porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic. Cum se circulă pe drumurile din țară