Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Topul celor mai liniştite cartiere din România. Unde e bine să te muţi dacă nu vrei să fii deranjat de vecini

Peste 50% dintre români sunt deranjaţi de zgomotul din zona în care locuiesc, conform unui studiu realizat online.

de Alex Prunean

la 21.08.2024 , 08:43

Încep cu cei deranjaţi de zgomotul din cartier, pentru că 40% dintre cei care au participat în acest studiu se arată deranjaţi de gălăgia din zona în care locuiesc, iar 29% spun că sunt extrem de deranjaţi de acest lucru. Printre cele mai deranjante surse de zgomot se numără traficul rutier, gălăgia vecinilor şi lucrările de construcţie, pentru că ţara e în plin şantier.

Care sunt cele mai liniştite oraşe

Oraşele cele mai gălăgioase, conform recenziilor date de locuitori sunt Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti. În top sunt şi celelalte mari oraşe, mai ales cele în care există un boom imobiliar, cum ar fi Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa sau Timişoara, dar cu un scor nu foarte scăzut. La cartiere, cele mai zgomotoase sunt Ştefan cel Mare, Unirii şi Titulescu - toate trei din capitală. La polul opus, cele mai liniştite oraşe, în percepţia locuitorilor, sunt Braşov, Miercurea Ciuc şi Oradea - toate trei cu un scor aproximativ 60 din 100.

Vezi și

În topul cartierelor în care domneşte liniştea, conform evaluărilor făcute de locuitori sunt Stupini din Braşov, cu 80 de puncte, Valea Aurie din Sibiu, cu 79 de puncte şi Răcădău din Braşov. Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 1.500 de persoane.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Topul celor mai liniştite cartiere din România. Unde e bine să te muţi dacă nu vrei să fii deranjat de vecini