Antena Meniu Search
x

Video Tot mai multe controale după azilele groazei. Autoritățile au descoperit un centru ilegal pentru femei abuzate din Maramureș condus de fundația unui italian

Curg reclamaţiile împotriva centrelor sociale, după scandalul azilelor groazei. O tânără dintr-un centru pentru femei abuzate din Baia Mare a cerut ajutorul autorităţilor pentru că ar fi fost bătută de administator. Ancheta care a urmat a scos la iveală faptul că centrul funcţiona ilegal, sub ocrotirea fundaţiei deţinute de un italian.

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 20:43

Vezi și

În centrul administrat de cetăţeanul italian erau cazate patru femei, cu vârste între 19 şi 36 de ani. Una dintre ele ar fi reclamat că a fost maltratată de italian. 

Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș: "Am primit o sesizare telefonică de la reprezentanţii AJPIS, care s-au deplasat la sediul acestei fundaţii pentru a verifica. Nu ştiu. Un apel, probabil că au primit şi ei, în legătură cu ce se întâmplă acolo."

Autorităţile au la dosar declaraţiile unor martori care spun că în curtea centrului izbucneau des scandaluri şi bătăi. Femeia care a cerut ajutor a fost mutată în alt cămin. Cazul ei a dezvăluit ilegalităţile din centru. 

Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș: "Reprezentanţii instituţiilor de control au constatat, la faţa locului, că această fundaţie nu deţine licenţă şi acreditare din partea Ministerului Muncii, aşa cum prevede legea. Şi au dispus închiderea activităţii până la intrarea în legalitate."

Ancheta este în plină desfăşurare. Alte măsuri vor fi luate în funcţie de raportul final al comisiei de control. Tot în Baia Mare, un cămin pentru vârstnici a fost închis luna trecută, când autorităţile au descoperit că era condus de o firmă acreditată pentru servicii de astrologie şi spiritism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Tot mai multe controale după azilele groazei. Autoritățile au descoperit un centru ilegal pentru femei abuzate din Maramureș condus de fundația unui italian