Antena Meniu Search
x

Video Traficanţi cu deficienţe de auz şi de vorbire din Bucureşti trimiteau la cerşit persoane cu acelaşi handicap. Capii reţelei, ridicaţi de mascaţi dintr-un mall

Oameni cu deficienţe de auz şi de vorbire, exploataţi de semenii lor cu aceleaşi probleme. Procurorii antimafia au descoperit o mare reţea de trafic de persoane ce funcţiona în zona Gării de Nord din Bucureşti. Victimele erau obligate să cerşească sau să vândă în trenuri- carneţele, pixuri sau lanterne de buzunar. Toţi banii erau apoi "confiscaţi" de liderii grupării.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 24.06.2023, 19:23

Vezi și

Capii reţelei au fost ridicaţi de poliţişti dintr-un mall din sectorul 3 al Capitalei. Procurorii spun că exploatau persoane ca ei, cu dizabilităţi încă din 2017. Până acum zeci, sau chiar sute, le-au devenit victime. Persoanele cu handicap erau racolate de aici din Gara de Nord şi ţinute într-o garsonieră de doar câţiva metri pătraţi aflată în apropiere. În fiecare zi erau trimise la muncă forţată - să cerşească sau să vândă diverse obiecte în trenurile care plecau de aici. Toţi banii pe care-i încasau trebuiau să-i dea capilor reţelei.

Gruparea a făcut o mică avere nu doar din trafic de persoane

Dacă se opuneau, erau bătuţi şi ameninţaţi, spun procurorii antimafia. Gruparea a făcut o mică avere nu doar din trafic de persoane, ci profitau şi de naivitatea bolnavilor. Indivizii le-ar fi promis victimelor că le vor ajuta să obţină, cu acte false, prensii de handicap de la statul italian, dacă fiecare dintre ele va da 5.000 de euro. Atât aceste sume cât şi banii din indemnizaţii s-au dus, însă, tot în buzunarele traficanţilor.

Gara de Nord din Bucureşti este unul dintre polii infracţionalităţii din România. În ciuda numărului mare de poliţişti şi jandarmi care patrulează, cerşitul, furturile şi consumul de substanţe interzise se fac la vedere. Chiar şi după descinderi, încă mai găsim vânzători ambulanţi care fac bani din mila oamenilor. În total, 8 indivizi au ajuns astăzi în faţa procurorilor de la crimă organizată. Procedura de audiere este îndelungată, fiind nevoie de un interpret autorizat care să le traducă în limbaj mimico-gestual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Traficanţi cu deficienţe de auz şi de vorbire din Bucureşti trimiteau la cerşit persoane cu acelaşi handicap. Capii reţelei, ridicaţi de mascaţi dintr-un mall