Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiul, autobuzul, maşina sau bicicleta: cine ajunge mai repede? Experiment inedit realizat în Oradea

Pe distanţe lungi, tramvaiul este cel mai lent mijloc de transport într-un oraş aglomerat. O demonstrează o competiţie inedită ţinută în Oradea, în care un tramvai, o maşină, un autobuz şi o bicicletă s-au întrecut pe o distanţă de câţiva kilometri. Evenimentul a avut loc în cadrul Săptămânii Mobilităţii, care încurajează folosirea transportului în comun sau pe două roţi.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 09:09

Vezi și

Bicicleta, autobuzul, autoturismul și tramvaiul s-au luat la întrecere pentru a stabili care parcurge traseul de 5 kilometri în cel mai scurt timp. Startul s-a dat la ora 12, la ieșire din Oradea spre Vama Borș. Bicicleta a pornit la start alaturi de autobuz și autoturism, iar pe sensul opus, 2 tramvaie ce au avut rute diferite, au pornit cronometrul. Rezultatul cursei inedite - Bicicleta este cea mai rapidă, dar şi cea mai puţin poluantă. Cei 5 kilometri au fost parcurşi pe două roţi în doar 10 minute.

"Am pedalat mai intens pentru că am avut vânt din faţă şi am vrut să ajung primul aici", a declarat Cristian Dăscălescu - biciclist. "Totuşi nu am dat de foarte multe semafoare şi asta a fost marele avantaj", a declarat Ciprian Manciu - şofer autobuz. Autoturismul s-a clasat pe locul 3, în 13 minute a reușit să parcurgă cei 5 kilometri, timp în care a oprit la 6 semafoare. "Am prins liber la ora asta şi am călcat-o", spune Romeo Nica – șofer autoturism.

Și, după un voiaj de 20, respectiv 34  de minute, au ajuns și cele 2 tramvaie care au avut rute diferite, însă aceleași distanţe. Unul dintre ele a staționat aproape 10 minute din cauza unui șofer ce a încurcat traficul. Întrecerea a avut loc în cadrul Săptămânii Mobilităţii, care atrage atenţia asupra importanţei folosirii bicicletei şi a mijloacelor de transport în comun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Tramvaiul, autobuzul, maşina sau bicicleta: cine ajunge mai repede? Experiment inedit realizat în Oradea