Antena Meniu Search
x

Video Transfăgărăşanul s-ar putea redeschide circulaţiei săptămâna viitoare. Drumarii se luptă cu zăpadă de peste 2 metri

Imagini spectaculoase în miez de vară! Transfăgărăşanul, supranumit "drumul printre nori" s-ar putea redeschide circulaţiei de săptămâna viitoare. 

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 21:46

Vezi și

Până atunci, drumarii intervin în forţă cu utilajele de deszăpezire şi încearcă să cureţe şoseaua. În unele locuri, stratul de zăpadă depăşeşte chiar si doi metri.

„Ultimele pregătiri pentru redeschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea. Suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a spus Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

Şoseaua care ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci şi alunecări de teren. Porţiunea de drum închisă este cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), relatează Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Transfăgărăşanul s-ar putea redeschide circulaţiei săptămâna viitoare. Drumarii se luptă cu zăpadă de peste 2 metri