Antena Meniu Search
x

Trei bărbaţi din Constanţa au fost prinşi în timp ce încercau să fure un stâlp de înaltă tensiune

Trei bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru furt calificat după ce au fost prinşi în flagrant când dezmembrau un stâlp de înaltă tensiune dintr-o reţea dezafectată a unui furnizor de energie electrică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 11.05.2022, 16:30

Trei hoţi de fier vechi, din Constanţa, au fost prinşi în timp ce dezmembrau un stâlp de înaltă tensiune
Trei hoţi de fier vechi, din Constanţa, au fost prinşi în timp ce dezmembrau un stâlp de înaltă tensiune - Profimedia

Poliţiştii au găsit într-o autoutilitară mai multe bucăţi metalice care proveneau de la stâlpul de înaltă tensiune, precum şi diverse instrumente folosite pentru secţionarea acestuia, scrie Agerpres.

Prinşi în timp ce dezmembrau stâlpul

"La data de 10 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Rurală Cernavodă au depistat, în flagrant delict, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, în timp ce dezmembrau un stâlp de înaltă tensiune aparţinând unei reţele a furnizorului de energie electrică, în prezent dezafectată. Din investigaţiile efectuate, pe drumul agricol care face legătura între localităţile Rasova şi Haţeg, a fost identificată o autoutilitară, în interiorul căreia au fost descoperite mai multe bucăţi metalice, care proveneau de la stâlpul de înaltă tensiune, precum şi mai multe instrumente folosite pentru secţionarea pilonilor şi a stâlpului. Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Cantitatea de fier găsită de poliţişti în autoutilitară a fost predată părţii vătămate, furnizorul de electricitate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. La activităţi au participat şi poliţişti ai Secţiei 8 Rurală Băneasa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Trei bărbaţi din Constanţa au fost prinşi în timp ce încercau să fure un stâlp de înaltă tensiune