Antena Meniu Search
x

Trei cutremure neobişnuite au avut loc în România, în ultimele ore

Trei cutremure au avut loc în România în ultimele ore. Nu au fost puternice, dar ciudat este că niciunul nu a semănat cu celălalt.

Vezi și

Trei cutremure au avut loc în România în ultimele ore. Nu au fost puternice, dar ciudat este că niciunul nu a semănat cu celălalt. Şi nu au venit toate din zona Vrancea, cunoscută cu risc seismic mare. 

Epicentrul a fost în judeţul Dâmboviţa, o zonă cunoscută cu risc seismic foarte scăzut. A fost un cutremur de 2,4 pe Richter, la mică adâncime. Doar 16 kilometri. Iar astfel de seisme care au loc la suprafaţă sunt cele mai periculoase.

Totuşi, specialiştii susţin că nu vom trăi niciodată un mare cutremur în zona Dâmboviţa. Aici, faliile sunt aproape de scoarţa terestră şi vor antrena doar mişcări de mică intensitate. Istoria recentă ne arată altceva. În luna aprilie, epicentrul a fost la peste 70 de kilometri adâncime şi a fost mai puternic decât cel de ieri după amiază.

Noaptea trecută, în zona Vrancea, pământul s-a cutremurat din nou. Iar câteva ore mai târziu s-a înregistrat încă un seism. De data asta, cu o magnitudine de peste 3 grade şi cu epicentrul în Marea Neagră. O zonă însă cu mare risc seismic. Vedem aşadar o serie de mişcări ciudate şi la noi.

Deşi solul poate fi similar, nu trebuie să facem însă asocieri cu ceea ce se întâmplă acum în Mexic, transmit specialiştii. După cutremurul de peste 8 grade, mexicanii au retrăit aproape în fiecare zi aceeaşi spaimă. Chiar ieri, ultimul seism a fost de peste 6 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Trei cutremure neobişnuite au avut loc în România, în ultimele ore