Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Turiști blocați pe stânci, în munții Făgăraș. Au cerut ajutorul salvamontiștilor după ce s-au abătut de la traseul marcat

Aventură periculoasă în munţii Făgăraş. Doi turişti străini au avut nevoie de ajutor, după ce au rămas blocaţi pe stânci, pentru că au depăşit marcajul turistic. 

de Claudiu Loghin

la 31.07.2024 , 09:47

Doi turişti străni au rămas blocaţi pe stânci în Munţii Făgăraş, după ce au părăsit marcajul turistic. "Salvamont Sibiu intervine cu patrula de la Bâlea Lac pentru recuperarea a doi turişti străini care au părăsit marcajul turistic şi au rămas blocaţi pe stânci", a transmis, marţi, Salvamont Sibiu.

Turiştii, avertizaţi să rămână pe traseele marcate

Cei doi turişti au fost coborâţi în siguranţă în zona de la Bâlea Lac. În sprijinul lor au intervenit salvamontiştii, acţiunea fiind încheiată în această noapte. Salvatorii montani îi avertizează pe toţi cei care vor să încerce trasee montane de mare altitudine asupra faptului că e foarte important să rămână pe traseele marcate, să urmărească aceste marcaje.

Vezi și

În plus, e foarte important să alegem traseul în acord cu pregătirea şi cu posibilităţile fizice ale fiecărui membru al grupului cu care pornim la drum şi, de asemeni, extrem de important este să nu ne lipsească din echipament piesele minim necesare, condiţiile meteo la munte fiind foarte schimbătoare.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Turiști blocați pe stânci, în munții Făgăraș. Au cerut ajutorul salvamontiștilor după ce s-au abătut de la traseul marcat