Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii rătăciţi în Munţii Maramureşului au supravieţuit cu zăpadă topită, ace de brad şi crenguţe peste care au turnat ketchup

Misiune de salvare în desfăşurare în Munţii Maramureşului. Doi dintre cei patru ucraineni rătăciţi au fost localizaţi de un elicoper, într-o zonă greu accesibilă. Unul dintre bărbaţii care erau blocaţi de sâmbătă, la peste 1.800 de metri altitudine, a fost coborât de echipajele de salvare. Între timp, continuă căutarea altor doi cetăţeni ucraineni, despre soarta cărora nu se ştie deocamdată nimic. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.12.2022, 17:13

Vezi și

Salvamontiştii aflaţi în ecliopterul Poliţiei de Frontieră au reuşit să-i observe pe doi dintre cei 4 ucraineni rătăciţi. Echipajul a rămas deasupra lor până când a sosit şi elicopterul SMURD, iar în cele din urmă s-a reuşit recuperarea unuia dintre ei. Bărbatul de 20 de ani a fost dus deja la baza muntelui unde era aşteptat de un echipaj SMURD şi a fost transportat la spital, suferind de hipotermie. Acesta le-a spus medicilor că a reuşit să supravieţuiască timp de 3 zile hrănindu-se cu ace de brad şi crenguţe mai subţiri pe care le-a mestecat cu puţin ketchup pe care îl avea într-o sticluţă din rucsac. 

Cum vremea s-a înrăutăţit, pentru celălalt ucrainean nu mai este posibilă o misiune de salvare aeriană. Alături de bărbat a rămas cu el şi şeful de la Salvamont, care, în orele următoare, va încerca să îl aducă pe cale terestră până la baza muntelui. Este un traseu destul de greu, de aproape 4 ore şi jumătate. 

Cu privire la ceilalţi doi ucraineni nu se ştie nimic. Tot ce se ştie este că sunt răniţi şi că din acest motiv au fost lăsaţi în urmă. Salvamontiştii sunt hotărâţi să nu coboare în această seară de pe munte fără cei doi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ucrainenii rătăciţi în Munţii Maramureşului au supravieţuit cu zăpadă topită, ace de brad şi crenguţe peste care au turnat ketchup