Antena Meniu Search
x

Video Un avion Wizz Air cu 220 de pasageri la bord, aterizare de urgenţă după o alertă cu bombă. Zborul Luton – Chișinău a fost deviat la Iași

Avionul Luton – Chișinău de duminică seara a fost deviat la Iași după o alertă cu bombă. Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Iași, după ce a fost deviat din cauza amenințării cu bombă. "Planul roșu declanșat pentru amenințarea cu bombă la bordul aeronavei Wizz Air Londra - Chișinău a fost dezactivat. Toate ambulanțele revin la activitatea normală", a informat SMURD Iași.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.04.2024, 19:24

Vezi și

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. ISU Iaşi a activat duminică seară, la ora 17:20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri, însă a fost dezactivat după verificări. Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air care a fost deviată pe aeroportul Iaşi vor fi duşi cu autocarele la Chişinău, iar Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Cursă Londra - Chişinău cu 220 de pasageri la bord, deviată în urma unei ameninţări cu bombă pe Aeroportul Chişinău

"La Iaşi a fost activat Planul Roşu de intervenţie şi în câteva minute, echipajele de pompieri, poliţie, jandarmerie şi ambulanţa şi SMURD au venit aici, să aştepte pasagerii. La acel moment nu se ştia dacă alerta cu bomba este la aeroportul de aici, din Iaşi, sau la aeronava care venea din Londra", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

"Între timp, lucrurile au fost clarificate. Cei 220 de pasageri au fost coborâţi din aeronava care trebuia să ajungă la Chişinău. Au fost deja îmbarcaţi în autocare şi duşi cu acestea în capitala Republicii Moldova. Se fac verificări la Chişinău, unde în doar două zile au fost două astfel de alerte cu bombă făcute şi rămâne de văzut dacă va continua situaţia în acest mod", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

"Joi noaptea, pe Aeroportul din Timişoara, a aterizat de urgenţă o altă aeronavă, care trebuia să meargă din Polonia până în Egipt, tot din cauza unei alerte cu bombă. Un turist care nu s-a îmbarcat la timp a făcut acest apel, crezând că aeronava se va întoarce după el", mai spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un avion Wizz Air cu 220 de pasageri la bord, aterizare de urgenţă după o alertă cu bombă. Zborul Luton – Chișinău a fost deviat la Iași